Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Aan het woord... Maarten Siben, manager van LevelPlus

LevelPlus maakt zich sterk voor duurzame inzetbaarheid van werkenden in de niche van veiligheidstoezichthouders. “In onze begeleiding en dienstverlening beter zijn dan de concurrent en beter voor de mensen zelf.

Dat is ons streven. Daarom heten wij LevelPlus.”

Flexnieuws ging in gesprek met Maarten Siben, manager van LevelPlus, personeelsbemiddelaar in Safety. Hieronder een korte samenvatting. Heb je wat meer tijd, lees dan het hele artikel.

Op de vraag of Safety baankansen biedt voor 50-plussers, antwoordt Maarten: “Jazeker! In onze bemiddeling kijken wij eerst naar iemands competenties en sociale vaardigheden en dan pas naar het cv of leeftijd. Wij hebben al honderden mensen vanuit de bijstand omgeschoold naar banen in de veiligheidssector.

Wij hadden meegedaan aan een duurzaam inzetbaarheidsproject van de NBBU. Daarom werden wij ook gevraagd om mee te doen aan het traject ‘Alles in 1’ bij Doorzaam. Dit traject is gericht op werkende uitzendkrachten. Zij krijgen persoonlijke coaching op individuele pijnpunten. Veel medewerkers worstelen met schulden en stress, omdat ze jarenlang hebben geleefd op bijstandsniveau. Het kan ook zijn dat ze omscholing nodig hebben, omdat ze te lang fysiek zwaar werk hebben gedaan of omdat banen verdwijnen door automatisering. Om duurzaam inzetbaar te blijven, hebben ze vaak om- of bijscholing nodig en worden ze allereerst qua welzijn en gezondheid goed begeleid, zodat ze met succes in een andere sector kunnen werken.

Bij Doorzaam staan uitzendkrachten centraal. Na het begeleidingstraject kunnen ze beter presteren, voelen ze zich gehoord en goed begeleid. Daardoor zijn ze weer duurzaam inzetbaar op de arbeidsmarkt.”

Positieve reacties, zin om ook mee te doen
“Vanuit onze medewerkers krijgen wij veel lovende reacties over deze begeleiding. Dat nieuws verspreidt zich en nu bieden veel medewerkers zich aan om mee te doen. Er zijn op dit moment nog begeleidingstrajecten beschikbaar bij Doorzaam.”

Loonbeslagen
“Wie uit de bijstand komt, heeft vaak schulden,” vertelt Maarten. “Ik schrik af en toe van het aantal brieven van deurwaarders dat wij krijgen. Per week krijgen wij tussen de dertig en veertig brieven van deurwaarders met loonbeslagen voor medewerkers. Hoge persoonlijke schulden zorgen ervoor dat mensen niet meer goed functioneren. Wij bieden hen, onder meer vanuit het project ‘Alles in 1’ bij Doorzaam, handvatten en een budget om aan de slag te kunnen gaan. Het is essentieel om medewerkers rust en overzicht te bieden.”

(BRON Flexnieuws)