Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Flexkrachten worden ondergewaardeerd

Femke Hellemons (Olympia) vindt dat flexkrachten worden ondergewaardeerd en ziet dat er sprake is van een ongelijke behandeling van vast personeel en uitzendkrachten binnen bedrijven. Uitzendbureaus zouden dit met de opdrachtgever moeten bespreken.

Volgens Hellemons hebben uitzendbureaus hier zelf ook een rol in. “We realiseren ons dat we zelf onderdeel zijn van de oplossing.” Hellemons pleit ervoor om in de relatie tussen bureau en opdrachtgever werk te maken van de gelijke waardering van uitzendkrachten en vast personeel, in plaats van het alleen maar over kosten te hebben. (bron Flexmarkt)

Die mening delen wij. Het verder kijken dan alleen naar kosten is ook van belang voor de ontwikkeling van de arbeidsmarkt. Zowel opdrachtgever als uitzendbureau hebben een taak als het gaat om het mogelijk maken van de ontwikkeling van de duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten.

Het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten begint met een goed gesprek over de wensen en mogelijkheden van de uitzendkracht, de opdrachtgever en het uitzendbureau. Er is een cultuur nodig waarin dit soort zaken besproken worden en waar een leven lang ontwikkelen de standaard is. Zo ontstaat een prettige en productieve werksfeer waarin ruimte is voor ontwikkeling. Doorzaam ondersteunt hierbij met praktische hulpmiddelen.