Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Forse boete dreigt voor werkgever die blijft discrimineren

Werkgevers die niet zorgen voor gedegen beleid tegen discriminatie bij werving en selectie, lopen het risico op forse boetes. De regering geeft de Inspectie SZW meer ruimte om werkgevers te controleren.

De boetes voor werkgevers die na een waarschuwing hun lesje niet leren, kunnen oplopen tot 4500 euro.

Dat schrijft staatssecretaris Tamara van Ark in de memorie van toelichting bij de Wet toezicht discriminatievrije werving en selectie. De regering wil werkgevers verplichten om formeel beleid op te stellen tegen discriminatie in het werving- en selectieproces. Dit beleid moet ook op schrift staan. (BRON PWnet)

Wil je een boete voorkomen? De app Diversiteit Loont! is gratis en is een challenge waarin de kennis op het gebied van discriminatie wordt getoetst.

De app Diversiteit Loont! is speciaal voor vaste medewerkers van uitzendbureaus die zich in directe zin bezig houden met bemiddeling. Deze app toetst de kennis op het gebied van discriminatie en draagt bij aan het selecteren zonder vooroordelen. In de app worden korte vragen gesteld aan de hand van filmpjes en opdrachten in de vorm van een challenge.

De Diversiteit Loont! challenge kan gestart worden per organisatie of individueel. Voor een organisatie wordt in overleg met ons een starttijd en aantal deelnemers bepaald. Ook als losse deelnemer kun je meedoen. De startdatum is dan binnen een week na aanmelding.

Is je interesse gewekt? Neem dan contact op met ons via info@doorzaam.nl met als onderwerp: deelname Diversiteit Loont! Challenge.