Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Grotere rol weggelegd voor uitzendbranche bij loopbaankeuzebegeleiding flexwerkers

Nederlanders die zichzelf willen (bij)scholen, kunnen straks een ‘ontwikkelbudget’ aanvragen van 1.000 tot 2.000 euro per jaar, zo maakte de overheid recentelijk bekend. Dat is prachtig nieuws, maar het betekent vooral voor uitzendbureaus dat ze de handen uit de mouwen moeten gaan steken.

Als je kijkt naar de opleidings- en arbeidsmarkt, dan zie je namelijk een groeiende mismatch tussen vraag en aanbod van arbeidskrachten.

Duurzame inzetbaarheid
Volgens het kabinet is het vooral voor flexwerkers, werklozen en mensen die actief zijn in een ‘krimpberoep’ (denk aan magazijnmedewerkers en administratief medewerkers) belangrijk om zich te blijven ontwikkelen om zo duurzaam inzetbaar te blijven. Deze kwetsbare doelgroep is genoodzaakt zich te ontwikkelen, maar kan vaak niet overzien waar hun kansen en mogelijkheden liggen als het gaat om hun huidige of eventuele toekomstige functie. Laat staan dat ze daarin de juiste keuzes kunnen maken.

Hier zien we bij uitstek kans voor de uitzendbranche om actief studieadvies en loopbaankeuzebegeleiding te bieden. Omdat zij in contact staan met de doelgroep die het meest in bedreiging staat, kennen zij de markt en weten ze wat de vraag is die bij werkgevers speelt. (BRON Flexnieuws en Studytube)

Wat kan DOORZAAM hierin voor je betekenen?
Wij bieden ondersteuning aan op de volgende domeinen van duurzame inzetbaarheid: cultuur, gezondheid, werksituatie en loopbaan. Hierbij wordt uitgegaan van een integrale, oftewel een “alles-in-één-aanpak”, waarbij steeds de toets zal zijn of dit ten goede komt aan de duurzame inzetbaarheid voor de uitzendkracht. Uitzendorganisaties en opdrachtgevers zijn onmisbaar bij deze aanpak.

Wij bieden verschillende trajecten die bijdragen aan de duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten.
- Pilot PMO, we hopen dat iedereen gezond en fit blijft gedurende zijn/haar werkzame leven en natuurlijk ook na de pensionering. Vandaar dat we deze pilot gestart zijn.
- Pilot Budgetcoaching, uit onderzoek van het NIBUD heeft 62% van de werkgevers te maken met medewerkers met geldproblemen. Reden voor ons om een pilot te starten om te zien wat we voor de uitzendbranche kunnen betekenen.
- Alles-in-1 voor uitzendkrachten, dit project helpt de uitzendkracht om beter en breder inzetbaar te blijven. Onder persoonlijke begeleiding van een coach onderzoekt de uitzendkracht wat de uitdagingen zijn met betrekking tot de duurzame inzetbaarheid voor nu en de toekomst.
- De Duurzame Uitzendkracht, Vanaf oktober geven we een vervolg aan het traject de Duurzame Uitzendkracht. In dit traject ondersteunen we uitzendorganisaties om samen met hun opdrachtgevers en uitzendkrachten de duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten te versterken.