Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

“Het voelt alsof ik een prijs gewonnen heb.”

Is de reactie van een van de uitzendkrachten die meedoet aan het traject ‘Alles-in-1 vooruitzendkrachten’. Dit traject draait op volle toeren en jullie hebben ongetwijfeld alle oproepen voorbij zien komen of sterker nog, jullie doen ook mee met dit project. Waarom wij zo in dit project geloven, laat onderstaand verhaal van een van de coaches duidelijk zien.

Coach: “Ik sprak vandaag met A.
A is een leuke dame van in de veertig, is getrouwd en heeft 2 jonge kinderen. Ze had ooit een eigen schoonheidssalon en heeft deze verkocht toen ze begon aan kinderen. Aangezien haar man ook ondernemer was, was het de keuze om zich volledig te storten op de opvoeding. Toen haar jongste kind een aantal maanden oud was, is er borstkanker bij haar ontdekt. Haar wereld stond op zijn kop en haar man moest de zorg voor de kinderen op zich nemen. Ze heeft het hele proces ondergaan: chemo, amputatie met een lange herstelperiode.

Doordat er geen focus lag op het bedrijf van haar man is dit bedrijf ten onder te gaan en kwamen A en haar man beiden zonder inkomen te zitten. Het gevolg was dat ze hun huis moesten verkopen. Ze gingen van twee gepassioneerde ondernemers met goed lopende bedrijven en een mooi gezin naar een gezin wat bijna op straat kwam te staan na zoveel ellende.

Een welgestelde dame uit hun dorp hoorde dit verhaal en heeft haar huis voor een prikkie te huur aangeboden aan dit gezin. Ze hebben samen keihard gewerkt om alles weer op te bouwen en A bekijkt alles van de positieve kant. Door “toeval” raakte ze in gesprek met de eigenaresse van een kleine salon waar ze nu werkt via het uitzendbureau voor een aantal uur per week.

Deze kleine salon verzorgt haarwerken voor mensen die vanwege gezondheidsklachten geen haar hebben (o.a. na een chemo) A doet nu alleen de hoofdhuid problemen. Ze vindt het werk heel leuk en boeiend ook gezien haar eigen ziekteachtergrond.

De salon kan haar meer werk bieden als haarwerk aanmeter maar voor de verzekeraars is het een eis dat er een kappersdiploma behaald moet worden. A. wil dolgraag de opleiding tot kapster doen omdat ze dan kan blijven werken bij deze salon waar ze zich helemaal thuis voelt. Hierdoor is er voldoende werk voor haar om fulltime te werken waardoor er meer kansen ontstaan voor haar gezin. A. reageerde  al heel enthousiast aan de telefoon en kon tijdens het gesprek haar geluk niet op. Ze bleef maar zeggen hoe geweldig en hoe mooi ze het vond en had tranen van geluk. “Het voelt alsof ik een prijs heb gewonnen”.

Na zoveel ellende is zij altijd positief gebleven en weer opgekrabbeld en ziet ze dit als een groot cadeau waar ze enorm dankbaar voor is.

Het raakte mij ook om te zien hoe dit project zoveel positieve impact kan hebben en voelde me weer eens heel trots dat ik hier deel van mag uitmaken! “ aldus de coach.

Dit prachtige verhaal delen we graag met jullie ter inspiratie. Heb je interesse het traject Alles-in-1 voor uitzendkrachten of wil je eerst wat meer lezen? Wij hebben een pagina opgesteld met alle informatie, instructievideo's, animaties en flyers. Bellen kan uiteraard ook 020 655 82 16.