Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Intersectorale mobiliteit en zij-instroom

Willen bedrijven hun vakkrachten behouden, dan is het nodig te investeren in duurzame inzetbaarheid van de werknemers. In de provincie Limburg stappen ze over hun eigen schaduw heen.

Werkgevers, overheden en O&O-fondsen bundelen daar hun krachten en zetten op innovatieve en flexibele wijze scholingsmiddelen in.

Met het experiment 'Intersectorale mobiliteit en zij-instroom' zet Limburg zichzelf goed op de kaart. De provincie investeert samen met vier O&O-fondsen – A+O-fonds gemeenten, CA-ICT, DOORZAAM en OTIB, FNV, UWV Werkbedrijf en de Arbeidsmarkt Regio Zuid-Limburg (vertegenwoordigd door de gemeente Sittard-Geleen) in duurzame inzetbaarheid door niet alleen werkzoekenden en uitkeringsgerechtigden op weg naar een baan te helpen, maar ook werknemers die graag willen overstappen op ander werk. Omdat ze bijvoorbeeld wat ouder zijn en fysiek minder zwaar werk willen doen of zich verder willen ontwikkelen. Dit vanuit de gedachte dat arbeidskrachten beter voor de arbeidsmarkt behouden blijven als ze zich echt op hun plek voelen. (BRON Techniekpact)

Intersectorale samenwerking staan wij als DOORZAAM vierkant achter. Flexibel inzetten van scholingsmiddelen ook.

Bekijk hieronder het filmpje van  Rico Kuhne vertelt over zijn ervaring als zij-instromer en van Adriana Stel over deze unieke samenwerking.