Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Leerwerkloketten Plus officieel van start

De Leerwerkloketten Fryslan, Twente en Rijnmond krijgen extra middelen om hun dienstverlening te versterken en te verbreden. Leerwerkloketten Plus zijn plekken waar je terecht kan met vragen over opleiding en loopbaan.

En dat is onmisbaar in deze tijd waar we verwachten dat mensen zelf stappen zetten om een duurzame carrière op te bouwen.

Tof Thissen, directeur UWV Werkbedrijf, vindt het van belang dat instanties nog beter samenwerken om werkzoekenden, werkenden en werkgevers te ondersteunen bij opleiding en werk. Ook Ton Heerts, voorzitter MBO Raad, is voorstander van een ‘algemene onderwijs- en ontwikkelwet’ en vrij toegankelijke ‘perspectiefcentra’ voor iedereen. Adriana Stel (Doorzaam en ambassadeur Leren & Werken) geeft aan dat mensen pas aan leren toe komen als hun basisvoorwaarden op het gebied van financiën, gezondheid en dergelijke in orde zijn.

Programmamanager Leren en Werken Marianne Zoetmulder is blij met deze kans om de Leerwerkloketten verder te verstevigen. “We leggen de groene loper uit voor iedereen met een loopbaanvraag.”  Ze benadrukt dat ook in andere regio’s beloftevolle vernieuwingen gaande zijn en dat waar mogelijk dwarsverbanden zullen worden gelegd met de Leerwerkloketten Plus.

(bron Leerwerkloketten)