Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Medewerker besteedt persoonlijk budget graag aan vitaliteit

Medewerkers besteden hun persoonlijk budget graag aan sport, beweging en ontspanning, blijkt uit onderzoek.

Stel dat medewerkers honderd euro mogen besteden, dan geven ze in totaal het liefst 41 euro uit aan sport, beweging en ontspanning. Dit blijkt uit het jaarlijkse HR Benchmarkonderzoek van HR-dienstverlener Visma | Raet. Maar slechts een kwart van de organisaties heeft een budget beschikbaar dat vitaliteit aanmoedigt.

Marco Winkel, HR-directeur HR bij Visma | Raet onderstreept het belang van een vrij besteedbaar persoonlijk budget: “Wanneer medewerkers zelf kunnen bepalen waaraan ze hun persoonlijk budget uitgeven, motiveert ze dat veel meer om bepaalde taken op te pakken. Zo worden ze gestimuleerd om een training of opleiding naar keuze te volgen, maar ook om aan hun gezondheid te werken.”
(BRON PWnet)

En wij geloven in de integrale aanpak van duurzame inzetbaarheid. Gezondheid is daar uiteraard een onderdeel van. Zonder goede fysieke en psychische gezondheid kun je niet goed werken. En als je financiële problemen hebt, dan zul je weinig belangstelling hebben voor loopbaan en ontwikkeling. Taalvaardigheid is nodig om je verder te kunnen ontwikkelen. Eerst moet de basis op orde moeten zijn, daarna kan er verder ontwikkeld worden voor duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten.

Bij het stimuleren en bevorderen van duurzame inzetbaarheid gaat het om loopbaan, leren, ontwikkelen, gezondheid en financiën. Zodat uitzendkrachten vitaal, met plezier en vaardig hun werk kunnen doen én dat zij zichzelf blijven ontwikkelen. Dit doen we door activiteiten en hulpmiddelen beschikbaar te stellen. Kijk eens op ons dienstenpalet wat we aanbieden.