Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Nationaal Onderzoek Duurzame Inzetbaarheid 2019

Werkgevers zeggen duurzame inzetbaarheid belangrijk te vinden, maar de praktijk is nog weerbarstig. De maatregelen die genomen worden om duurzame inzetbaarheid te stimuleren nemen niet toe, blijkt uit het Nationaal Onderzoek Duurzame Inzetbaarheid.

Duurzame Inzetbaarheid blijkt meer dan ooit een strategisch aandachtspunt. Het goede nieuws is dus dat er in de top van bedrijven flink vergaderd wordt over het strategisch belang van duurzame inzetbaarheid en dat het thema opduikt in strategische bedrijfsplannen.

Uit het onderzoek* blijkt ook dat organisaties er veel over praten, maar belangrijke acties nalaten. Bijna 70 procent van de respondenten zegt dat het thema hoog op de strategische agenda staat, ten opzicht van 59 procent vorig jaar. Dat is goed nieuws. Tegelijkertijd worden er minder maatwerkafspraken over ontwikkeling gemaakt en daalt de autonomie van werknemers. En dat is slecht nieuws.

Wij hebben een project voor uitzendorganisaties om de duurzame inzetbaarheid van de uitzendkracht te versterken: De Duurzame Uitzendkracht. Het versterken van kennis, bewustzijn en betrokkenheid van zowel de inlener, intercedent als uitzendkracht vormen het uitgangspunt. Dit is succesvol gebleken maar verdieping binnen de organisaties en verduurzaming is noodzakelijk.

In dit project worden intercedenten opgeleid tot 'duurzame inzetbaarheid intercedent', zodat de intercedent de uitzendkracht kan stimuleren en ondersteunen om aan de slag te gaan met zijn eigen duurzame inzetbaarheid. Het uiteindelijke doel van dit project is dat duurzame inzetbaarheid echt in het DNA van de uitzendorganisaties komt te zitten en dat DOORZAAM een in steeds mindere mate ondersteunende, faciliterende rol hoeft te spelen.

Enthousiast geworden of heb je nog vragen? Plan dan een adviesgesprek in ☎ 020 655 82 16

*Download whitepaper