Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Pilot PMO

Een belangrijke reden om aan een PMO mee te werken, is dat bepaalde werkomstandigheden risico’s met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan een lawaaiige omgeving met hoge geluidsniveaus.

We hebben besloten om naast het aanbieden van een PMO in het project ‘De Duurzame Uitzendkracht’, een PMO ook in de vorm van een pilot aan te bieden aan de uitzendbranche om aan het eind van het jaar te kunnen bepalen waar de toegevoegde waarde ligt voor de branche.

Voor wie?
De pilot is bedoeld voor uitzendkrachten in Fase A of Fase 1-2 en maximaal opleidingsniveau MBO4.

DOORZAAM biedt op twee manieren PMO aan:

1) een fysiek gerichte PMO (alles op locatie uitzendorganisatie)

2) een PSA (psychosociaal) gerichte PMO (op verschillende locaties mogelijk, liefst op locatie uitzendorganisatie)

De kosten voor deelname aan deze interventies (vanaf 5 deelnemers per organisatie, max 10) worden volledig vergoed door DOORZAAM.


Uiteraard wordt rekening gehouden met de privacy van de uitzendkrachten. Alle gegevens worden uitsluitend en alleen met de uitzendkracht besproken en gedeeld. Voor de businesscase worden er anoniem metingen gedaan aan de hand van de antwoorden van de vragenlijsten die men invult. Daarvoor is het wel van groot belang dat er voldoende uitzendkrachten deelnemen aan beide PMO’s.

Er zijn verschillende redenen om het PMO aan te bieden. Allereerst vinden we dat gezondheid een groot goed is. We hopen dat iedereen gezond en fit blijft gedurende zijn/haar werkzame leven en natuurlijk ook na de pensionering. Ten tweede kunnen fitte en betrokken medewerkers het werk nu eenmaal beter en langer volhouden dan medewerkers die met gezondheidsklachten kampen. Dit geldt ook zeker voor uitzendkrachten.

Wij investeren daarom graag in de gezondheid van uitzendkrachten. Zowel in het kader van duurzame inzetbaarheid  (tot aan je pensioen het werk goed vol kunnen houden) als in het kader van vitaliteitsmanagement  (met zijn allen fit en energiek aan het werk zijn).