Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Wat het traject Alles-in-1 kan betekenen voor een uitzendkracht.

Een praktijkverhaal. De coaches van het Nibud begeleiden uitzendkrachten in het project Alles-in-1 van DOORZAAM. Regelmatig krijgen we de vraag ‘Wat kunnen jullie dan doen voor een uitzendkracht?’ Daarom een praktijkverhaal van een van de Nibud-coaches.

Nibud-coach Pauline Mulder kwam bij Johan*, een uitzendkracht die met een loonbeslag te maken had. Heel vervelend, want daardoor ging een groot gedeelte van zijn inkomen naar de schuldeiser. Johan werd nerveus van deze situatie.

Door de financiële coaching is Johan assertiever geworden. Hij neemt pro-actief contact op, snapt beter hoe processen lopen en dit geeft hem rust. Nu hij een keer aan de slag is gegaan met zijn eigen financiën, durft  hij meer te doen op de sites van de overheid. Dit geeft Johan het gevoel dat hij zijn autonomie weer terug heeft. Het overkomt hem niet meer, maar hij heeft zelf de regie. Het loonbeslag kan nog niet worden opgeheven. Maar er is licht aan het einde van de tunnel.

Merk je bij een uitzendkracht dat er financiële zorgen of vragen zijn? Neem gerust contact met ons op om te bespreken wat de Nibud-coach zou kunnen betekenen. Vaak maken een paar kleine acties al een groot verschil!

*fictieve naam