Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Werknemer wil bij levensgebeurtenissen met mogelijke financiële gevolgen terecht kunnen bij de werkgever

13% van de werknemers heeft op dit moment zorgen of vragen over geld. Dit blijkt uit het onderzoek van Wijzer in geldzaken, uitgevoerd onder een representatieve groep van ruim 600 Nederlanders van 18 jaar en ouder, werkend in loondienst.

78% van de werknemers wil wanneer zich een situatie voordoet met mogelijk financiële gevolgen, terecht kunnen bij de werkgever. Denk aan vragen over minder werken, vervroegd/deeltijd pensioen of minder inkomen door ziekte of arbeidsongeschiktheid.

Bijna twee derde (64%) vindt dat een goede werkgever hulp zou moeten bieden aan werknemers met geldzorgen.

Ruim de helft (55%) van de werknemers vindt het prettig als zij terecht kunnen bij hun werkgever met vragen over de eigen financiële situatie en een even groot deel vindt dat een goede werkgever medewerkers helpt om financieel fit te zijn.

Het loont voor werkgevers om met de financiële fitheid van medewerkers aan de slag te gaan: dit scheelt in ziekteverzuim en verhoogt de productiviteit. De vernieuwde werkgeverswebsite Financieelfittewerknemers.nl stimuleert en ondersteunt werkgevers en HR-professionals met informatie, tips en checklists om medewerkers ‘financieel fit’ te laten worden en werknemers met geldzorgen door te verwijzen naar hulp. 

(BRON Wijzer in Geldzaken)