Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Zorgplicht werkgever ook voor ‘onechte’ werknemers

Daarbij gaat het om personen met wie de werkgever geen arbeidsovereenkomst heeft. Zoals stagiaires, uitzendkrachten of zzp’ers. Soms hebben opdrachtgevers geen overzicht van welke partijen voor hen aan het werk zijn.

Dit doet natuurlijk niets af aan hun zorgplicht voor zulke ‘onechte’ werknemers. Arbo-online publiceert elke twee weken een stuk over uitspraken wat betreft Recht. Dit keer over een chemisch bedrijf dat zich bezig met het ontlakken en reinigen van metalen producten. Bij een storing aan de machine loopt een monteur van het bedrijf ernstig verwond. De monteur claimt vervolgens zijn letselschade bij het inlenende bedrijf.

De kantonrechter wijst in eerste instantie de vordering van de monteur toe. Maar in hoger beroep oordeelt het Gerechtshof Den het tegenovergestelde. Want volgens het hof was er voor het onderhoud en de reparatie van de pomp specifieke expertise nodig. Wordt de arbeid niet verricht op basis van een arbeidsovereenkomst, dan is er geen sprake van formeel werkgeverschap. Maar dit neemt niet weg dat de werkgever toch verantwoordelijk kan zijn voor de schade van voor hem werkende personen. Denk daarbij aan stagiaires, uitzendkrachten of zzp’ers. Zijn de werkzaamheden van deze ‘onechte’ werknemers vergelijkbaar met die van de vaste werknemers, dan geldt de zorgplicht ook voor hen. (BRON Arbo-online )

Vooral in de bouw kan dit voor problemen zorgen. De opdrachtgever heeft niet altijd een overzicht van welke partijen voor hem op de bouwplaats aan het werk zijn.

ARBOCHECKLISTS
Wij hebben een arbo-checklist voor de Bouw opgesteld. Op deze arbochecklist geeft de opdrachtgever aan met welke veiligheids- en gezondheidsrisico’s de uitzendkracht te maken kan krijgen. Er wordt ook direct vermeld welke maatregelen in het bedrijf zijn genomen om de risico’s te beperken. Dat moet duidelijk zijn voordat de uitzendkracht aan de slag gaat.