Spring naar hoofd-inhoud

Persbericht

Persbericht

Scholingsvouchers ook beschikbaar voor de bouwmaterialen groothandel

Hibin Opleidingen en DOORZAAM stellen samen 50 scholingsvouchers beschikbaar voor uitzendkrachten in de bouwmaterialengroothandel, zodat de uitzendkracht aan het begin relevante vakvaardigheden beheerst.

De samenwerking tussen Hibin Opleidingen en DOORZAAM die heeft geleid tot de gezamenlijk voucheractie, is bijzonder. Adriana Stel, directeur van DOORZAAM en Ghislaine Hoenderboom, manager Hibin Opleidingen zagen de toegevoegde waarde van de gezamenlijke voucheractie en waren het snel eens over de praktische invulling: uitbreiding van scholingsvouchers voor nieuwkomers in de bouwmaterialengroothandel voor uitzendkrachten.

Er zijn in 2019 vijftig vouchers gereserveerd voor uitzendkrachten, bovenop de tweehonderd voor vaste krachten in de bouwmaterialengroothandel. De voucheractie biedt keuze tussen twee opleidingen: Basiskennis Bouwmaterialen en Basiskennis Verkoop. Beide opleidingen zijn op basis van e-learning.

Ghislaine Hoenderboom ziet in DOORZAAM een natuurlijke partner voor samenwerking. “DOORZAAM werkt over alle sectoren heen en is daardoor een verbindende factor. Toen Adriana eind vorig jaar aangaf dat er budget beschikbaar zou komen voor intersectorale projecten, waren we er snel uit. De bestaande voucheractie van Hibin Opleidingen is voor nieuwkomers in de branche. En vaak zijn dat uitzendkrachten. We hebben dus dezelfde belangen.”

Adriana Stel geeft aan waarom juist nu de tijd rijp is voor meer samenwerking: “Ontwikkelingen als digitalisering en robotisering leiden tot grote veranderingen. Wij merken dat in de uitzendbranche bijvoorbeeld doordat we een procesoperator die we voorheen in de industrie konden plaatsen, nu ook gevraagd wordt in de food of de metaal. Met andere woorden, je ziet dat mensen van sector naar sector overstappen. Bij het ondersteunen van mensen in hun duurzame inzetbaarheid hebben sectoren een gezamenlijke rol. In de samenwerking met Hibin Opleidingen zijn we met dit project voorloper.”

Een overzicht van al onze persberichten vind je op deze pagina.