Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws voor de uitzendkracht

Verplichte scholing moet betaald worden door werkgever

Vanaf 1 augustus 2022 treedt de wet implementatie EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden in werking. Wat betekent dit nou eigenlijk wat betreft scholing. En wat houdt dit voor jou in?

Lees meer
Werksituatie

Budgetcoaching inzetten bij wijziging door een Life event.

Is er een wijziging in je privésfeer zoals bijvoorbeeld samenwonen of trouwen, een echtscheiding, op jezelf gaan wonen, verhuizen, gezinsuitbreiding of het overlijden van een partner? Dat kan gevolgen hebben voor je financiële situatie. 

Lees meer
Gezondheid

Laaggeletterdheid

Laaggeletterdheid is een term voor mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij daardoor ook moeite met het gebruik van een computer of een smartphone.

Lees meer

STAP reminder: mis het niet!

Vanaf 1 juli is het STAP-budget weer aan te vragen. Hiermee kun je een vergoeding van 1.000 euro krijgen voor het volgen van een opleiding!

Lees meer
Loopbaan

Regionale mobiliteitsteams begeleiden naar werk

Ondanks de steunmaatregelen, kost het coronavirus banen en werk. Als onderdeel van het 3e steun- en herstelpakket is er ook een sociaal pakket. Hiermee wordt onder andere met scholing en bemiddeling ingezet op het snel vinden van een nieuw inkomen.

Lees meer
GezondheidLoopbaan

Vakantiebijslag

Iedereen die werkt of een uitkering krijgt, heeft recht op vakantiegeld. Maar hoeveel krijg je en wanneer?

Lees meer
Gezondheid

Hulp bij financiële zorgen

Financiële stress. Je moet er niet aan denken. Maar helaas komt dit tegenwoordig steeds vaker voor. Zeker ook bij uitzendkrachten.

Lees meer
Gezondheid

Herken veiligheidsrisico’s in de land- en tuinbouw

Werken in de land- en tuinbouw brengt specifieke risico’s met zich mee. Cijfers en onderzoek laten zien dat er jaarlijks nog steeds veel ongelukken gebeuren. Onveilige werksituaties zijn vrijwel altijd de oorzaak. Zorg dus dat je weet wat de risico’s voor jouw werk zijn en hoe je veilig werkt.

Lees meer
Werksituatie

Ziek en nu?

Als je uitzendkracht bent en ziek wordt, wat moet je dan doen? Hieronder een handig overzicht met de basisregels. Deze zijn door UWV en de uitzendbranche samen opgesteld. Het kan zo zijn dat er bij jouw uitzendbureau in specifieke situaties andere regels gelden, dus vraag daar naar.

Lees meer
Gezondheid