Van Werk naar werk voucher

Veel uitzendkrachten zijn hun baan verloren vanwege de coronacrisis. Sectoren als horeca, luchtvaart, bloementeelt enz. hebben massaal afscheid genomen van hun uitzendkrachten, terwijl er in andere sectoren juist een schrijnend tekort is. Denk aan (delen van) sectoren als zorg, transport, logistiek, distributie food en land en tuinbouw.

DOORZAAM heeft als doel uitzendkrachten voor de korte en lange termijn duurzaam inzetbaar te houden in een flexibele of vaste arbeidsrelatie. Wij zijn van mening dat in deze bijzondere situatie we ook iets moeten doen voor de uitzendkrachten die door de coronacrisis werkloos zijn geworden.

Wij stellen tot en met 31 december 2020 'Van werk naar werk vouchers' ter waarde van €500 beschikbaar. Deze vouchers zijn voor uitzendkrachten die door de coronacrisis zonder werk zijn gekomen en de voucher kan ingezet worden voor een cursus, training maar ook voor training on the job, inwerkperiode of on-boarding bij de opdrachtgever of reguliere werkgever. Deze voucher is beschikbaar om direct een match te kunnen maken, een baan is dus het uitgangspunt

(let op:deze zijn niet hetzelfde als onze scholingsvouchers en er zitten andere voorwaarden aan vast)

Hoe werkt het?
Je maakt je interesse in de Van werk naar werk vouchers kenbaar door een email te sturen naar info@doorzaamvergoedingenportal.nl met onderwerp ‘interesse in Van werk naar werk vouchers’.

Vervolgens ontvang je, bij akkoord, van DOORZAAM een email met daarin een link naar een Google form om voor je uitzendkracht die je direct kunt matchen een voucher aan te vragen. Wij kijken het formulier na en binnen 3 werkdagen hoor je van ons of het akkoord is.

Voorwaarden

  • De uitzendkracht was als laatst in dienst bij een uitzendorganisatie in Fase A of B | Fase 1-2-3.
  • De uitzendkracht heeft geen werk meer vanaf week 10 of later ten gevolge van de coronacrisis.
  • De uitzendkracht heeft een opleidingsniveau van maximaal MBO niveau 4.
  • De uitzendorganisatie draagt af aan SFU.
  • De uitzendorganisatie bepaalt of de voucher wordt ingezet voor een opleiding, het on-boarding traject of inwerktraject bij de inlener.
  • De uitzendorganisatie biedt die vervolgstap(pen) aan die per direct een herplaatsing van de werkzoekende uitzendkracht oplevert.
  • De voucher mag voor meerdere vervolgstappen gebruikt worden, tot een maximum van €500 exclusief BTW. Zoals een combinatie van een opleiding en inwerktraject bij de inlener.

Alle overige voorwaarden vind je in het financieringsreglement. LEES DEZE GOED DOOR.

Vergoeding

Aan uitzendorganisaties worden kosten exclusief BTW vergoed, omdat BTW voor uitzendorganisaties aftrekbaar is.

Het is voor de uitzendorganisatie ook mogelijk om de rekening door DOORZAAM te laten betalen, dan is het een bedrag van €500 inclusief BTW. Lees in het financieringsreglement hoe dat in zijn werk gaat.

ABU en NBBU

De coronacrisis vraagt om creativiteit en onconventioneel denken. Immers waar in de ene sector geen werk meer is, is er in andere sectoren volop te doen. Denk aan supermarkten die bevoorraad moeten worden, de ziekenhuizen die moeten blijven draaien en de oogsten in de land- en tuinbouw.

De ABU en de NBBU hebben allebei een platform gecreeerd waar leden elkaar kunnen vinden zodat ze uitzendkrachten aan het werk kunnen houden. 

Voor ABU-leden, klik hier.

Voor NBBU-leden, klik hier

Vakbonden

De Van werk naar werk voucher kan ook via vakbonden aangevraagd worden door uitzendkrachten.

Download hier de flyer.