Veilig uitzendwerk

Als uitzendkracht werk je bij verschillende opdrachtgevers en daardoor heb je ook steeds te maken met verschillende leidinggevenden en nieuwe collega’s. Ook de arbeidsomstandigheden zijn anders. Hoe ga je daarmee om? Hoe zorg je dat je prettig werkt?

Arbeidsomstandigheden en uitzendkrachten: Hoe is dat geregeld?

Voordat een uitzendkracht op zijn nieuwe werkplek begint moet een aantal zaken geregeld zijn. Kent de uitzendkracht de risico’s die hij loopt op zijn nieuwe werkplek? Wie draagt daarvoor de verantwoordelijkheid? En wat als er tijdens het werk toch een ongeval plaatsvindt?
De branchebrochure Arbeidsomstandigheden en uitzendkrachten: Hoe is dat geregeld? beschrijft op een toegankelijke manier wat de rol is van de inlener, de uitzendorganisatie en de uitzendkracht. Goed om te weten!
Dankzij deze complete en overzichtelijke brochure weet iedereen waar hij aan toe is en wat er van hem verwacht wordt, zodat uitzendkrachten veilig aan de slag kunnen. Schematisch ziet de driehoeksverhouding tussen uitzendorganisatie, opdrachtgever en uitzendkracht er als volgt uit:

Doe de test!

De Flextest is een korte test waarmee verschillende onderdelen van prettig en veilig werken aan bod komen. Binnen 5 minuten kom je erachter hoe je je werk op dit moment beleeft en wat jouw invloed is op een veilige en prettige werkplek. Vervolgens krijg je tips om de situatie te verbeteren, of goed te houden zoals het is.

Durf te vragen

Ben je als uitzendkracht aan het werk en heb je vragen? Stel die dan aan je contactpersoon bij de opdrachtgever, of neem anders contact op met het uitzendbureau. In deze film van NAPO zie je wat er kan gebeuren wanneer je je collega’s niet om hulp durft te vragen.

Meer films vind je op www.napofilm.net/nl.