Ik wil aan mijn toekomst werken

Wat goed dat je regie neemt over je eigen toekomst! Wij hebben verschillende diensten waar jij als werkende uitzendkracht gratis gebruik van kunt maken om meer inzicht in je duurzame inzetbaarheid en dus je eigen toekomst te krijgen.

Minder stress, meer energie?

Als je regelmatig stress hebt, krijg je stressklachten. Stress kost veel energie en doe je hier niets aan dan kunnen deze klachten een burn-out veroorzaken. Hoe kun jij zorgen dat jij weer met plezier en meer energie aan het werk bent?

Doorzaam biedt hiervoor een gratis 6-weekse training Minder stress, meer energie. Je leert hier hoe je zelf beter met stress om kan gaan. Geïnteresseerd? Kijk op de pagina van Minder stress, meer energie en meld je meteen aan.


Ontwikkelbudget

Vitaal, met plezier en vaardig aan het werk blijven. Nu en in de toekomst. Kijk snel op de pagina van het Ontwikkelbudget en meld je aan voor dit gratis traject. 


Persoonlijk Kansberoepbudget

Is er binnen jouw sector op dit moment weinig kans op werk? Of ben je om een andere reden op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan is omscholing naar een kansrijk beroep misschien iets voor jou. Kijk snel op de pagina van het Persoonlijk Kansberoepbudget en meld je meteen aan. 

 


CAO uitzendkrachten

In de cao voor uitzendkrachten is opleiding een belangrijk punt van aandacht. Er zijn twee cao’s voor uitzendkrachten: die van de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen) en die van de NBBU (Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen). Ongeacht welke cao gevolgd wordt, bestaan er twee verplichtingen voor de uitzendorganisatie:

  • Afdracht Sociaal Fonds Uitzendbranche (SFU)
  • Scholingsbestedingsverplichting

Wil je weten bij welke cao jouw uitzendbureau is aangesloten? Kijk dan in de ledenlijst van NBBU en ABU. Als een uitzendorganisatie niet is aangesloten bij de ABU of de NBBU, dan geldt de ABU-cao. Deze is algemeen verbindend verklaard (kijk hier of dat nog steeds zo is via deze link).


Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de maandelijkse nieuwsbrief voor uitzendkrachten