Ik wil aan mijn toekomst werken

Wat goed dat je regie neemt over je eigen toekomst! Wij hebben verschillende diensten waar je gebruik van kunt maken om meer inzicht in je duurzame inzetbaarheid en dus je eigen toekomst te krijgen.

Persoonlijk Kansberoepbudget

Is er binnen jouw sector op dit moment weinig kans op werk? Of ben je om een andere reden op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan is omscholing naar een kansrijk beroep misschien iets voor jou.

De arbeidsmarkt is namelijk continu in beweging, waardoor er nieuwe kansrijke beroepen ontstaan. Dit zijn beroepen waar, bijvoorbeeld vanwege personeelstekort, de kans op werk groot is.

Er zijn ontzettend veel sectoren waar ze op dit moment staan te springen om nieuw personeel. Denk maar aan de ICT, het onderwijs of de overheid. Een compleet overzicht van alle kansrijke beroepen vind je in de lijst van UWV.

Doorzaam stimuleert uitzendkrachten om te blijven leren en ontwikkelen. Zeker in de huidige sterk veranderende arbeidsmarkt is dit belangrijk. Dit is een van de redenen dat wij het Persoonlijk Kansberoepbudget beschikbaar stellen. Ben je aan het werk als uitzendkracht of heb je niet langer dan vier weken geleden als uitzendkracht gewerkt? Dan kun je gratis gebruik maken van dit budget en je laten scholen voor een kansrijk beroep

Wat is het Persoonlijk Kansberoepbudget?
Het Persoonlijk Kansberoepbudget is een tegemoetkoming van maximaal €1500 exclusief BTW in de opleidingskosten die gemaakt worden om je om- of bij te scholen voor een kansrijk beroep. Voor jou geheel gratis!

Heb je interesse in de arbeidsmarktscan? Stuur dan een email naar info@doorzaam.nl

Let op:
Om in aanmerking te komen, moet je als uitzendkracht aan een aantal voorwaarden voldoen. Je hebt in ieder geval geen hoger scholingsniveau dan mbo-4 en je bent werkzaam als uitzendkracht en je hebt géén contract voor onbepaalde tijd bij het uitzendbureau.

 

Minder stress, meer energie?

Als je regelmatig stress hebt, krijg je stressklachten. Je bent niet alleen met stressklachten. Een op de zes werkenden in Nederland heeft regelmatig last van stressklachten zoals hoofdpijn, stijve nek, moe, onrustig gevoel, concentratieproblemen of een kort lontje. Het zijn een paar voorbeelden van de gevolgen van stress.

Stress kost veel energie en doe je hier niets aan dan kunnen deze klachten een burn-out veroorzaken. Hoe kun jij zorgen dat jij weer met plezier en meer energie aan het werk bent?

Doorzaam biedt hiervoor een gratis 6-weekse training van Lesstress: Minder stress, meer energie. Je leert hier hoe je zelf beter met stress om kan gaan.

Deze training volg je met hulp van een persoonlijk coach van Lesstress, die wekelijks een videogesprek met je heeft over je voortgang, resultaten en waar je al jouw vragen aan kunt stellen. Je maakt gebruik van een app op je telefoon voor het doen van je dagelijkse stressmeting en opdrachten. Per dag kost het ongeveer 15 minuten om het programma te volgen.

Meld bij je uitzendorganisatie of bij Doorzaam (info@doorzaam.nl) dat je geïnteresseerd bent in dit traject.


Alles-in-1 voor uitzendkrachten

Vitaal, met plezier en vaardig aan het werk blijven. Nu en in de toekomst. Samen met een coach ga je in gesprek wat jou hierbij kan helpen. De coach adviseert hoe je jouw persoonlijke budget van €2500 kunt inzetten. Denk aan financiële coaching, leeftstijladvies of een cursus of opleiding. En voor jou is dit gratis! Het kost alleen je tijd!

Bekijk de animatie hieronder of de flyer voor meer uitleg.

Aanmelden kan via jouw contactpersoon op je uitzendbureau. Lukt dit niet om wat voor reden dan ook, neem dan contact op met ons. Stuur een email naar info@doorzaam.nl of bel 020 655 82 16.


Test Your Selfie (TYS)

In hoeverre ben je als uitzendkracht klaar voor je baan? Heb je een juiste houding? Kan je goed genoeg omgaan met kritiek of commentaar? Ben je voldoende flexibel? Allemaal belangrijke punten waar je als uitzendkracht beter goed op kunt scoren als je een leuke baan zoekt of wilt behouden.

De tool TestYourSelfie.nl is ontwikkeld om jou hierop te testen. Bovendien kun je als uitzendkracht zo zelf werken aan de gevraagde werkhouding en de positie op de arbeidsmarkt versterken. De vaardigheden waar het hier om gaat worden soft skills genoemd. Soft skills worden steeds belangrijker voor de arbeidsmarkt van morgen. Met deze tool kun je dit testen aan de hand van een aantal herkenbare situaties die zowel tijdens het solliciteren als bij het uitvoeren van werk vaak voorkomen.CAO uitzendkrachten

In de cao voor uitzendkrachten is opleiding een belangrijk punt van aandacht. Er zijn twee cao’s voor uitzendkrachten: die van de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen) en die van de NBBU (Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen). Ongeacht welke cao gevolgd wordt, bestaan er twee verplichtingen voor de uitzendorganisatie:

  • Afdracht Sociaal Fonds Uitzendbranche (SFU)
  • Scholingsbestedingsverplichting

Wil je weten bij welke cao jouw uitzendbureau is aangesloten? Kijk dan in de ledenlijst van NBBU en ABU. Als een uitzendorganisatie niet is aangesloten bij de ABU of de NBBU, dan geldt de ABU-cao. Deze is algemeen verbindend verklaard (kijk hier of dat nog steeds zo is via deze link).


Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de maandelijkse nieuwsbrief voor uitzendkrachten