Ik wil aan mijn toekomst werken

Wat goed dat je regie neemt over je eigen toekomst! Wij hebben verschillende diensten waar je gebruik van kunt maken om meer inzicht in je duurzame inzetbaarheid en dus je eigen toekomst te krijgen.

Alles-in-1 voor uitzendkrachten

Vitaal, met plezier en vaardig aan het werk blijven. Nu en in de toekomst. Samen met een coach ga je in gesprek wat jou hierbij kan helpen. De coach adviseert hoe je jouw persoonlijke budget van €2500 kunt inzetten. Denk aan financiële coaching, leeftstijladvies of een cursus of opleiding. En voor jou is dit gratis! Het kost alleen je tijd!

Bekijk de animatie hieronder of de flyer voor meer uitleg.

Aanmelden kan via jouw contactpersoon op je uitzendbureau. Lukt dit niet om wat voor reden dan ook, neem dan contact op met ons. Stuur een email naar info@doorzaam.nl of bel 020 655 82 16.


Test Your Selfie (TYS)

In hoeverre ben je als uitzendkracht klaar voor je baan? Heb je een juiste houding? Kan je goed genoeg omgaan met kritiek of commentaar? Ben je voldoende flexibel? Allemaal belangrijke punten waar je als uitzendkracht beter goed op kunt scoren als je een leuke baan zoekt of wilt behouden.

De tool TestYourSelfie.nl is ontwikkeld om jou hierop te testen. Bovendien kun je als uitzendkracht zo zelf werken aan de gevraagde werkhouding en de positie op de arbeidsmarkt versterken. De vaardigheden waar het hier om gaat worden soft skills genoemd. Soft skills worden steeds belangrijker voor de arbeidsmarkt van morgen. Met deze tool kun je dit testen aan de hand van een aantal herkenbare situaties die zowel tijdens het solliciteren als bij het uitvoeren van werk vaak voorkomen.


DIS

Hoe zorg jij dat jouw werk leuk en uitdagend blijft? En hoe zorg je dat je lichamelijk en mentaal in staat blijft om je werk goed uit te voeren? Inzicht krijgen in je huidige werk krijg je door het invullen van de scan, wij noemen deze de DIS (Duurzaam Inzetbaarheid Scan).
Het invullen duurt ongeveer 10 minuten en na afloop krijg je direct jouw resultaten te zien.

De DIS is geen test, gaat niet over goed of fout, maar is te gebruiken als kapstok voor een ontwikkelgesprek. De Duurzame Inzetbaarheidsscan is gratis. De gegevens worden niet gedeeld en alleen anoniem gebruikt voor onderzoeksdoeleinden.

De DIS is er in het Nederlands en Engels en je vindt ze hier:
Duurzame Inzetbaarheidsscan (DIS) Nederlands

Duurzame Inzetbaarheidsscan (DIS) Engels


CAO uitzendkrachten

In de cao voor uitzendkrachten is opleiding een belangrijk punt van aandacht. Er zijn twee cao’s voor uitzendkrachten: die van de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen) en die van de NBBU (Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen). Ongeacht welke cao gevolgd wordt, bestaan er twee verplichtingen voor de uitzendorganisatie:

  • Afdracht Sociaal Fonds Uitzendbranche (SFU)
  • Scholingsbestedingsverplichting

Wil je weten bij welke cao jouw uitzendbureau is aangesloten? Kijk dan in de ledenlijst van NBBU en ABU. Als een uitzendorganisatie niet is aangesloten bij de ABU of de NBBU, dan geldt de ABU-cao. Deze is algemeen verbindend verklaard (kijk hier of dat nog steeds zo is via deze link).


Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de maandelijkse nieuwsbrief voor uitzendkrachten