Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

Positief denken op de werkvloer

Stel jij je uitzendkracht wel eens de vraag: waar word je blij van? Door het stellen van deze open vraag zul je wellicht eerst een stilte krijgen.

Lees meer
CultuurGezondheid

RI&E Instrumenten

Een RI&E-instrument is een hulpmiddel bij het opstellen van je RI&E. Deze instrumenten zijn ontwikkeld door brancheorganisaties.

Lees meer
CultuurGezondheid

Life events en financiën

Verwachte en onverwachte Life events in de privésfeer kunnen grote invloed hebben op de financiële gezondheid. Een Life event kan voor een verandering in de financiële situatie zorgen.

Lees meer
Gezondheid

Meest gestelde vragen STAP-budget

Het kabinet vervangt de fiscale scholingsaftrek in de inkomstenbelasting door de Subsidieregeling STAP-budget (Stimulans Arbeidsmarktpositie).

Lees meer
Loopbaan

Buiten werken en de RI&E

Wanneer werknemers werken in de zon, is het belangrijk dat zij zich goed beschermen, of het nu warm is of niet.

Lees meer
CultuurGezondheid

It takes 3 to tango

Doorzaam is paritair, en dat betekent dat wij bestuurd worden door vertegenwoordigers vanuit de vakbonden en vanuit de werkgevers.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Kijk op veilig werken in de bouw

De bouw brengt specifieke risico’s met zich mee. Jaarlijks gebeuren er nog steeds veel ongelukken, soms met de dood tot gevolg. Onveilige werksituaties zijn vrijwel altijd de oorzaak. Zorg dus dat je weet wat de risico’s voor jouw werk zijn en hoe je veilig werkt.

Lees meer
GezondheidWerksituatie

"Veel ondernemers realiseren zich niet dat ze ook echt met het plan van aanpak aan de slag moeten."

Met een Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) leg je de basis voor een gezonde en veilige werkomgeving. Hiermee voorkom je niet alleen ziekteverzuim, als ondernemer ben je ook verplicht een RI&E te hebben.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatie

STAP-budget

Per 1 januari 2022 treedt de subsidieregeling STAP-budget in werking. Dan wordt ook de huidige fiscale aftrek van scholingsuitgaven afgeschaft.

Lees meer
Loopbaan

Doorzaam trainingen voor uitzendorganisaties.

Wij zijn momenteel druk met het uitwerken van ons aanbod van trainingen voor uitzendorganisaties.

Lees meer

Doorzaam congres: Het belang van eigen regie

Op vrijdag 24 september is het zover. We organiseren ons congres. We hebben een interessant en leuk programma voor je met inspirerende sprekers die het belang van eigen regie verhelderen.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Overstapberoepen | kansberoepen

De kans op werk verschilt van beroep tot beroep. Dat heeft te maken met het aantal vacatures, maar ook met het aantal mensen dat op zoek is naar dezelfde soort baan.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan