Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

Combinatie van twee banen

In de ochtend postbezorger, 's avonds schoonmaker of als leraar een eigen bedrijf runnen (gedurende de hele dag): in Nederland zijn ongeveer 600.000 mensen die meerdere banen combineren voor de afwisseling of omdat ze anders niet rondkomen (SER, 2018).

Lees meer
Gezondheid

Mijn eerste maanden bij Doorzaam

blog Lysette Klein Meulekamp
Afgelopen juni ben ik gestart in mijn nieuwe baan bij Doorzaam. Al snel vroeg ik mij het volgende af: Hoe kan je het beste zo snel mogelijk iets nieuws leren en zo snel mogelijk weer van toegevoegde waarde zijn?

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Kijk op veilig werken in de land- en tuinbouw

Werken in de land- en tuinbouw brengt specifieke risico’s met zich mee. Cijfers en onderzoek laten zien dat er jaarlijks nog steeds veel ongelukken gebeuren. Onveilige werksituaties zijn vrijwel altijd de oorzaak. Zorg dus dat je uitzendkracht weet wat de risico’s voor het werk zijn en hoe de uitzendkracht veilig werkt.

Lees meer
Werksituatie

Scholingsvouchers, uitleg van op=op

We geven vaak aan dat het op=op is bij het op naam zetten van de scholingsvouchers. Hier ligt wellicht verwarring bij jullie.

Lees meer
Loopbaan

Toolkit voorlichting energietoeslag

Hoor je je uitzendkrachten praten over de toegenomen energiekosten? Weet dat ze bij de gemeente terecht kunnen voor het aanvragen van de energietoeslag.

Lees meer

Interesse getoond in de Scholingsvoucher? Jij bent nu aan zet!

Wanneer je van ons een email ter bevestiging hebt ontvangen dat je de interesse in de Scholingsvouchers hebt gekregen, begint het op naam zetten van de Scholingsvoucher.

Lees meer
Loopbaan

Het Ontwikkeling Telt! Festival Online

Tijdens het Ontwikkeling Telt! Festival gaan we in gesprek over diverse thema’s op het gebied van basisvaardigheden en een leven lang ontwikkelen.

Lees meer

Welke vergoeding voor welke uitzendkracht? Zoek de verschillen.

Wij hebben veel mooie vergoedingen. En daar maken jullie ook veel gebruik van. Deze maand kan je weer een aantal vergoedingen aanvragen. En daarnaast hebben we zelfs een nieuwe vergoeding in het leven geroepen.

Maar welke vergoeding zet je nu waar voor in? Welke vergoeding is de juiste voor jouw uitzendkracht?

Lees meer
GezondheidWerksituatieLoopbaan

Wat betekent verplichte scholing in de nieuwe wet voor jou bij het afnemen van onze diensten?

Vanaf 1 augustus geldt de Wet implementatie EU-richtlijn Transparantie en voorspelbare arbeidsvoorwaarden.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Het Nederlands Taalbudget

Wist je dat ruim 2,5 miljoen mensen in Nederland de taal onvoldoende beheersen om goed en veilig te kunnen werken? En daar zit nog niet de groep van arbeidsmigranten en statushouders bij. Daarom hebben wij eerder dit jaar het Nederlands Taalbudget geintroduceerd. En wat een succes. Dus dat vraagt om een nieuwe ronde. 

Lees meer
WerksituatieLoopbaan

Alles is met elkaar verbonden ...

Daar geloof ik in. Het is misschien wel wat filosofisch en toch vind ik het belangrijk om te realiseren dat in elk geval veel met elkaar verbonden is. Onlangs werd ik gewezen op het artikel van Dennis Wiersma, Minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs, dat eind augustus in de Volkskrant stond.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Interesse tonen Scholingsvouchers

Vanaf vandaag maandag 5 september tot en met vrijdag 16 september kun je als uitzendorganisatie INTERESSE tonen voor Scholingsvouchers.

Lees meer
Loopbaan