Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid SLIM-regeling

MKB-bedrijven kunnen vanaf maart volgend jaar subsidie aanvragen om een bedrijfsschool op te richten, loopbaanadviezen voor hun werknemers te krijgen of de vaardigheden van hun medewerkers up to date te houden.

Lees meer
CultuurLoopbaan

Kijk op veilig werken in de transport en logistiek

Een heftruck bedienen, een vrachtwagen besturen of werken met containers: werken in de transport en logistiek brengt specifieke risico’s met zich mee. Jaarlijks gebeuren er nog steeds veel ongelukken. Onveilige werksituaties zijn vrijwel altijd de oorzaak. Zorg dus dat je weet wat de risico’s voor jouw werk zijn en hoe je veilig werkt.

Lees meer
GezondheidWerksituatie

Zorgplicht werkgever ook voor ‘onechte’ werknemers

Daarbij gaat het om personen met wie de werkgever geen arbeidsovereenkomst heeft. Zoals stagiaires, uitzendkrachten of zzp’ers. Soms hebben opdrachtgevers geen overzicht van welke partijen voor hen aan het werk zijn.

Lees meer
Gezondheid

DIS nu ook in het Engels

Je wilt meer zicht krijgen in jouw loopbaan(mogelijkheden), gezondheid, veiligheid en werkplezier? Ofwel ‘jouw duurzame inzetbaarheid’. Vanaf vandaag is de Duurzame Inzetbaarheidsscan (DIS) ook in het Engels.

Lees meer
Cultuur

Intersectorale mobiliteit en zij-instroom

Willen bedrijven hun vakkrachten behouden, dan is het nodig te investeren in duurzame inzetbaarheid van de werknemers. In de provincie Limburg stappen ze over hun eigen schaduw heen.

Lees meer
Cultuur

Veiligheid: elkaar aanspreken blijft lastig

80 procent van de bedrijfsongevallen wordt veroorzaakt door onveilig gedrag. Toch blijft het elkaar aanspreken op gedrag het moeilijkste middel om meer veiligheid op het werk te krijgen.

Lees meer
Gezondheid

Kijk op veilig werken in de land- en tuinbouw

Werken in de land- en tuinbouw brengt specifieke risico’s met zich mee. Cijfers en onderzoek laten zien dat er jaarlijks nog steeds veel ongelukken gebeuren. Onveilige werksituaties zijn vrijwel altijd de oorzaak. Zorg dus dat je weet wat de risico’s voor jouw werk zijn en hoe je veilig werkt.

Lees meer
GezondheidWerksituatie

Animatie voor je uitzendkracht

We hebben nu ook de animatie over het traject Alles-in-1 gericht aan de uitzendkracht!

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Forse boete dreigt voor werkgever die blijft discrimineren

Werkgevers die niet zorgen voor gedegen beleid tegen discriminatie bij werving en selectie, lopen het risico op forse boetes. De regering geeft de Inspectie SZW meer ruimte om werkgevers te controleren.

Lees meer
Cultuur