Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

7,5% van de schilders krijgt een bedrijfsongeval

Wist je dat 40% van de schilders in Nederland als ZZP’er werkt? Of dat 7,5% van de schilders te maken krijgt met een werkgerelateerd ongeluk?

Lees meer
Werksituatie

Uitzendkrachten zijn belangrijk!

In Nederland zijn jaarlijks zo’n 700.000 mensen werkzaam als uitzendkracht. Gezamenlijk vervullen zij 1,3 miljoen banen, werken gemiddeld 22 weken per jaar en 30 uur per week.

Lees meer
GezondheidWerksituatie

Veilig werken op hoogte in de bouw

Vallen van hoogte is een risico voor iedereen die werkt in de bouw. Ook voor uitzendkrachten. Juist wanneer je geconcentreerd aan het werk bent of even snel iets wil afmaken kan het gebeuren. Iedereen kent wel voorbeelden van wanneer het (bijna) misging.

Lees meer
GezondheidWerksituatie

Zes tips voor effectief workforce management

Hoe hou je werknemers langer fit én relevant? Met die vraag worstelt bijna elke werkgever. Want een gezonde, gelukkige en goed presterende workforce willen we allemaal.

Lees meer
Cultuur

Arbochecklists

Met welke arbeidsrisico’s krijgt een uitzendkracht te maken en hoe moet hij daarmee omgaan? Dat moet duidelijk zijn voordat de uitzendkracht aan de slag gaat. Wij hiervoor een reeks handige arbochecklists gemaakt, in het Nederlands, Duits, Engels en Pools.

Lees meer
Gezondheid

Oefenen.nl - voor iedereen die een zetje nodig heeft

Nederland telt anderhalf miljoen volwassen laaggeletterden. Het gaat dus om circa een op de tien Nederlanders en dus om meer dan twee miljoen Nederlanders die zich staande moeten houden in een wereld die draait om letters en cijfers.

Lees meer
Loopbaan

Persoonlijke beschermingsmiddelen: FAQ's

Om werknemers te beschermen in een risicovolle werkomgeving worden persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) gebruikt. Als dit van toepassing is voor de werknemers in een bedrijf, moeten de PBM ook voor een uitzendkracht beschikbaar worden gesteld. We hebben een overzicht van veel gestelde vragen voor je.

Lees meer
GezondheidWerksituatie

Grotere rol weggelegd voor uitzendbranche bij loopbaankeuzebegeleiding flexwerkers

Nederlanders die zichzelf willen (bij)scholen, kunnen straks een ‘ontwikkelbudget’ aanvragen van 1.000 tot 2.000 euro per jaar, zo maakte de overheid recentelijk bekend. Dat is prachtig nieuws, maar het betekent vooral voor uitzendbureaus dat ze de handen uit de mouwen moeten gaan steken.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Duurzame Inzetbaarheid toepassen in de dagelijkse praktijk?

Doe mee aan het traject ‘de Duurzame Uitzendkracht’!
Als DOORZAAM vinden wij dat de kern van DI zit in het geven van oprechte aandacht. Aandacht voor de mens achter de uitzendkracht. Het gaat over echt in verbinding met elkaar zijn.

Lees meer
Cultuur