Gezondheid

Gezondheid is een waardevol bezit. Zeker voor jouw uitzendkrachten, want een ongeluk zit in een klein hoekje. Op de korte termijn wil je natuurlijk dat uitzendkrachten geen letsel krijgen en minder vaak ziek thuis zitten. Terwijl je op de langer termijn ervoor wilt zorgen dat uitzendkrachten niet in de ziektewet komen.

Veilig en gezond werken

Een veilige en gezonde werkplek voor uitzendkrachten begint bij het in kaart brengen van de risico’s en het bevorderen van de veiligheidsmaatregelen. Als uitzendbureau of opdrachtgever kan dit lastig zijn. Want soms is het niet duidelijk bij wie de verantwoordelijkheid ligt, spreken uitzendkrachten misschien de taal niet goed of zijn er andere redenen die het voor uitzendkrachten lastig maken om veilig en vitaal te werken.

Stress op de werkvloer, zwaar lichamelijk werk, financiële problemen; het zijn allerlei veel voorkomende problemen bij uitzendkrachten, met ziekteverzuim tot gevolg. Het begint met korte maar frequente ziekmeldingen, maar het kan al snel leiden tot ernstige gevolgen voor de gezondheid van uitzendkrachten.

Dat wil je als uitzendorganisatie natuurlijk voorkomen. En dat begint bij een goed beeld van de gezondheid en de mogelijke risico’s die werk met zich meebrengen.

Stichting Doorzaam biedt verschillende gratis regelingen, die de gezondheid van jouw uitzendkrachten bevorderen. De Gezondheidscheck bijvoorbeeld biedt de uitzendkracht een kijkje in hun gezondheid, zodat ze weten waar hun gezondheidsrisico’s liggen.

Stichting Doorzaam
Bij Doorzaam vinden wij gezondheid enorm belangrijk, want een goede gezondheid betekent vaak een langere en productievere inzetbaarheid van de uitzendkracht. Wij willen ervoor zorgen dat elke uitzendkracht duurzaam inzetbaar is. Dit betekent alle risico’s van het werk inzichtelijk maken, het reduceren van stress en een financiële fitheid. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat jouw uitzendkracht minder vaak ziek is en een gezond leven kan vieren.


Alle webinars voor uitzendkrachten op één plek

Wil jij jouw uitzendkrachten beter inlichten over duurzame inzetbaarheid. Verder brengen in hun veiligheid, gezondheid en ontwikkeling? De webinars van Doorzaam zijn er speciaal voor jouw uitzendkrachten.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Kijken: Nieuw webinar Minder stress, meer energie voor uitzendkrachten

Speciaal voor jouw uitzendrachten hebben we een webinar georganiseerd over 'Minder stress, meer energie'. Het 'Minder stress, meer energie' traject helpt uitzendkrachten slimmer om te gaan met hun stress om gezonder voor de dag te komen.

Lees meer
Gezondheid