Gezondheid

Een goede gezondheid is van groot belang om nu en in de toekomst goed te kunnen werken. Een goed beeld van de eigen gezondheid en de mogelijke risico’s die werk met zich meebrengen voor de gezondheid zijn belangrijk om maatregelen te kunnen nemen om duurzaam en gezond te kunnen werken en leven.

In de werkomgeving kun je als uitzendkracht worden blootgesteld aan bepaalde risico’s die op korte of lange termijn effect kunnen hebben op je gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan blootstelling aan hard geluid waardoor je gehoorschade kunt oplopen, of werkzaamheden waarbij iets scherps in je oog kan komen. Ook het werken met gevaarlijke stoffen kan ernstige gevolgen hebben voor je gezondheid. Op de korte termijn door bijvoorbeeld brandwonden of zelfs vergiftiging en op de lange termijn kunnen ernstige ziekten ontstaan, zoals COPD, astma en kanker. Iets om nu al bij stil te staan dus.


Dure feestmaand

December is een drukke en - met alle feestdagen - dure maand. De verleiding is groot om deze maand meer uit te geven dan eigenlijk de bedoeling was.

Lees meer
Gezondheid

Bitterzoet, gratis nummer Budgetcoaching

Het is overal in het nieuws, inflatie, hoge energiekosten waardoor steeds meer mensen financiële zorgen en problemen ervaren. Wanneer ik boodschappen doe, schrik ik iedere keer weer van het bonnetje. En dat zijn dan alleen nog maar de boodschappen.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan