Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Join the club!

Vorige maand keek Adriana in haar laatste column als directeur terug en vooruit op een prachtig werkend leven. Als ik net als Adriana eerst terug kijk dan kijk ik met trots terug op wat we onder haar hoede hebben bereikt.

Al bijna tien jaar zit ik bij de club, zoals ik het zelf vaak noem. Een goede relatie gaf mij aan dat ik ons dan eigenlijk onvoldoende eer aan doe. Door het een ‘club’ te noemen. “Want,” zo zei hij, “jullie doen zo veel en hebben een groot bereik, echt een professionele organisatie.” Een mooi compliment. Het gaat mij echter om het gevoel dat ik ermee wil uitdrukken als ik het woord club gebruik. De saamhorigheid, het met z’n allen streven naar hetzelfde doel en je met je hele hart inzetten voor dat waar je in gelooft. Dat is Doorzaam.

Een warme club gegoten in een professionele organisatie. Want wat zijn we inderdaad gegroeid, letterlijk en figuurlijk. Als organisatie zijn we groter geworden en geprofessionaliseerd, onze dienstverlening is uitgebreid en onze impact is toegenomen. Het is opstarten, opbouwen en vooral volhouden. En wat hebben we daardoor al een verschil weten te maken. Samen met jullie, werkgevers en werknemers.

De kers op de taart vind ik altijd de persoonlijke reacties die daaruit voortkomen van uitzendkrachten, zoals: ‘Ik doe er eindelijk weer toe’ en ‘Ik heb weer hoop voor de toekomst’. Maar zeker ook vanuit werkgevers: ‘Bedankt dat ik het verschil kan maken voor mijn uitzendkracht’ of ‘Jullie bedanken mij terwijl ik jullie juist zo dankbaar ben’.

Wanneer ik dan vooruit kijk dan zie ik de prachtige uitdaging om als nieuwe directeur van Doorzaam al dit moois voort te mogen zetten, uit te mogen bouwen en verder te brengen. Inzetten op wat nodig is om als uitzendkracht vaardig aan het werk te zijn of te kunnen bewegen van werk naar werk. En strevend naar een integrale aanpak. Om daar te komen gaan we nog meer inzetten op de basis. Op veiligheid voor uitzendkrachten en op een fysieke, psychische en financiële gezondheid. Bijdragen aan taal- en digitale vaardigheden. En ook op het bevorderen van de eigen regie van de uitzendkracht.

Dit voortzetten, uitbouwen en verder brengen doe ik natuurlijk samen met de hele club. Zeker geen exclusieve club maar toegankelijk voor iedereen die het verschil wil maken voor die ene uitzendkracht. Dus als ik je één voornemen mag geven voor het nieuwe jaar…

…Join the club!

Meer columns van Chantal of Adriana lezen? Je vindt ze hier.