Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Schaamte en ongemak staan praten over geldzorgen op de werkvloer in de weg

 “Veel bedrijven kunnen meer doen om taboe te doorbreken en hebben daar zelf baat bij”

Het taboe op praten over geldzorgen op de werkvloer is groot. Volgens leidinggevenden wordt eerder gesproken over een gezondheidsprobleem (80%) of relatieperikelen (61%) dan dat men begint over financiële problemen (23%). Bazen vinden dit zelf in circa de helft van de gevallen (48%) ook meer een privézaak en bijna vier op de tien (38%) ervaren ongemak om hierover te beginnen met werknemers.

De meeste leidinggevenden (74%) vinden dat de verantwoordelijkheid voor het nemen van de eerste stap om de geldproblemen te bespreken meer bij de werknemer ligt. Ook al vermoedt 36% van hen dat de eigen werknemers, vooral door schaamte, niet hierover durven te beginnen. De meeste bazen (69%) denken bovendien dat de oorzaak van financiële problemen van werknemers vooral te wijten is aan ‘verkeerde keuzes in het leven’.

Wil je zelf het gesprek met je uitzendkracht aangaan maar weet je niet goed hoe je dat het beste kunt aanpakken? Meld je dan meteen aan voor onze interactieve online groepstraining 'Financiele problemen bespreekbaar maken.'

Meer informatie en de link naar het onderzoek vind je op de pagina van Financieel Fitte Medewerkers.