Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Doorzaam congres

Het belang van eigen regie. Dat was het onderwerp tijdens ons congres afgelopen vrijdag. En wat was het een bijzondere dag. Met gepaste trots en naar alle tevredenheid kijken we terug op het geslaagde congres. Kijk je mee?

Na twee keer de datum voor het congres te hebben moeten verplaatsen was het dan eindelijk zover. We konden doorgaan met het organiseren en neerzetten van ons congres. De idyllische locatie De Boerinn was een passende plek om alle gasten te mogen ontvangen. 

Omdat het publiek op 1,5m van elkaar moest zitten, konden we dit keer helaas minder mensen uitnodigen in de zaal. We besloten om het congres ook beschikbaar te stellen voor de mensen thuis en zetten ook een Livestream op zodat ook zij de bijzonder en inspirerende verhalen konden volgen.

De sprekers van de dag namen je mee in alle facetten van het belang van eigen regie nemen. Hoe doe je dit in de praktijk en hoe neem je je uitzendkrachten mee?

Esther van de Voort, onze dagvoorzitter zorgde voor een vlekkeloze en humoristische interactie tussen sprekers en publiek.

Anna van der Horst nam je mee in haar presentatie over waarom het nemen van eigen regie over je loopbaan nou zo belangrijk is en wat de stappen zijn die je hiervoor nodig hebt. Wat je als werkgever hieraan kunt doen en uiteraard over hoe je dit succesvol overbrengt naar je uitzendkracht. 

Manon Graafland sprak in haar presentatie over hoe het stimuleren van eigen regie het meest succesvol is. Hoe je als werkgever en werknemer hierin kunt samenwerken: weten, willen, kunnen, durven en mogen.

En toen was het tijd voor Joseph Oubelkas en zijn indrukwekkend en vooral ook inspirerende verhaal. Iedereen heeft een verhaal. Dat van Joseph Oubelkas gaat over omgaan met tegenslag en verandering. Over keuzevrijheid en doorzettingsvermogen. En dat vonden wij zeer passend voor ons thema van de dag.
De hele zaal viel stil, werd ontroerd en moest lachen. Wat een spreker van formaat en eer dat hij er op deze bijzondere dag bij was.

Na Joseph kwamen de uitzendkrachten zelf aan het woord. De uitzendkrachten die in het panel vertegenwoordigd waren, hadden afgelopen jaar meegedaan aan het traject ‘Alles-in-1 voor uitzendkrachten’ of ‘Duurzame Uitzendkracht’ of ze hadden een Scholingsvoucher gekregen. Zij waren bereid om hierover te komen praten en jullie vragen te beantwoorden over hoe zij het traject en contact hebben ervaren. Allen gaven aan hoe dankbaar en blij ze zijn met de mogelijkheden die ze via Doorzaam hebben gekregen en via deze weg aan hun duurzame inzetbaarheid hebben kunnen werken. Dit was het belangrijkste onderdeel van de dag, dat eigen regie en hulp daarbij hun heel veel gebracht heeft en dat hun leven er compleet anders uitziet, veel meer toekomstperspectief. En het belang van Doorzaam hierin.

Wij hopen op een fijne samenwerking komend jaar en dat we vele uitzendkrachten vitaal, met plezier en vaardig hun werk kunnen laten doen.

Een sfeerimpressie? Houd onze website en social media in de gaten voor de video!

Wat ga jij doe voor jouw uitzendkracht?