Scholingsvouchers

DOORZAAM wil uitzendkrachten stimuleren om te blijven leren en ontwikkelen. De scholingsvoucher geeft een financieel steuntje in de rug voor uitzendkrachten.

Als uitzendkracht kun je met de scholingsvoucher zelf de regie in handen nemen. Met de voucher kun je zelf één of meerdere opleidingen, cursussen of trainingen kiezen tot een maximum van €500 incl. btw. Als uitzendorganisatie is het ook mogelijk om vouchers aan te vragen voor uitzendkrachten. De voucher is niet bedoeld voor de financiering van scholing die is vereist door de uitzendorganisatie en/of werkgever.

Hoe werkt het?

  • In de nieuwsbrief van DOORZAAM wordt aangekondigd wanneer het mogelijk is om voor vouchers in te schrijven. Dit is maximaal twee keer per jaar. Ook in de vergoedingenportal zijn deze tijdvakken terug te vinden.
  • Wil je in aanmerking komt voor een voucher? Kijk dan in de vergoedingenportal van DOORZAAM voor meer informatie en de voorwaarden

Hieronder stap voor stap het proces scholingsvouchers uitgelegd.
Je kunt deze ook als PDF downloaden.

 

Voor de uitzendkracht

Om in aanmerking te komen voor een scholingsvoucher, moet je als uitzendkracht aan een aantal voorwaarden voldoen. Je hebt in ieder geval geen hoger scholingsniveau dan mbo-4 en je weet al welke opleiding, cursus of training je wilt volgen. Daarnaast behoor je tot één van de volgende groepen:

Je bent werkzaam als uitzendkracht (Fase A/B | Fase 1-2-3).

De complete voorwaarden staan in de DOORZAAM vergoedingenportal.

Addendum
I.v.m. de coronacrisis is op al onze regelingen een aanpassing van kracht. Alle regelingen zijn vanaf 1 juli 2020 tot eind december 2020 (periode NOW 2.0) ook in te zetten voor werkzoekende uitzendkrachten (NOW, WW en Bijstand).

De reglementen blijven verder ongewijzigd.