Scholingsvouchers
De Scholingsvoucher is een vergoeding (tot een maximum van €500 excl. btw.) voor uitzendkrachten voor het volgen van een training, cursus of opleiding.
De Scholingsvoucher is echt voor de uitzendkracht! Met de Scholingsvoucher volgt de uitzendkracht een training, cursus of opleiding naar eigen keuze. Deze bepaalt dus zelf welke opleiding of training gevolgd gaat worden. Er moet wel een relatie zijn met het huidige of toekomstige werk.
De Scholingsvoucher is bedoeld voor het nemen van eigen regie, het verhogen van het opleidingsniveau, positieve leerervaring en de uitzendkracht breder inzetbaar te maken. Kortom voor het vergroten van de duurzame inzetbaarheid.
De effecten van de opleidingen op de persoonlijke ontwikkeling van de uitzendkrachten is zeer positief. Ze denken meer na over hun ontwikkeling op de lange termijn, hebben meer zelfvertrouwen gekregen en meer zicht op wat nodig is voor hun toekomstige arbeidsmarktpositie. Iets meer dan een derde van de uitzendkrachten heeft de komende tijd behoefte aan ondersteuning bij werk en opleiding. Ze hebben met name behoefte aan financiering, ervaring opdoen in een hogere functie en mogelijkheden om tijdens werktijd de opleiding te volgen. Uitzendkrachten benadrukken hoe blij ze zijn met hun leerbudget.
Als uitzendorganisatie kun je de Scholingsvouchers aanvragen voor je uitzendkrachten. We hebben een aantal tutorials opgenomen om je te helpen bij het aanvragen van de vouchers. Je vindt de tutorials hier.
Heb je nog vragen over de Scholingsvoucher? Bekijk dan onze FAQ's. Hier hebben we de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Deze FAQ's vind je hier.
2023 Data interesse tonen en op naam zetten
1e ronde 16 t/m 27 januari (op naam zetten 6 februari)
2e ronde 15 t/m 26 mei (op naam zetten 5 juni)
3e ronde 4 t/m 15 september (op naam zetten 25 september)
Het aan te vragen Scholingsvouchers is per ronde verschillend. Let op onze nieuwsberichten en LinkedIn posts.
Elke uitzendkracht heeft recht op 1 Scholingsvoucher per kalenderjaar. De uitzendkrachten die in een eerdere ronde een Scholingsvoucher hebben ontvangen, kun je in hetzelfde kalenderjaar niet meer aanmelden.
Heb je interesse in de Scholingsvoucher voor je uitzendkracht? Geweldig, maar lees je wel eerst even het financieel reglement in onze vergoedingenportal?
En let op: de Scholingsvoucher is niet bedoeld voor de financiering van scholing die is vereist door de uitzendorganisatie en/of werkgever.
Hieronder stap voor stap het proces scholingsvouchers uitgelegd.
Je kunt deze ook als PDF downloaden.
De meest gestelde vragen over de scholingsvouchers (FAQ's) vind je hier.
LET OP:
In de vergoedingenportal is het verplicht om bij het declareren te verklaren dat de ingekochte opleiding of cursus niet onder de verplichte scholing valt zoals bedoeld in de wet. Lees dit artikel.
Voor de uitzendkracht
Om in aanmerking te komen voor een Scholingsvoucher, moet je als uitzendkracht aan een aantal voorwaarden voldoen. Je hebt in ieder geval geen hoger scholingsniveau dan mbo-4 en je weet al welke opleiding, cursus of training je wilt volgen. Daarnaast behoor je tot één van de volgende groepen:
Je bent werkzaam als uitzendkracht (Fase A/B | Fase 1-2-3).
De complete voorwaarden staan in de Doorzaam vergoedingenportal.