Diplomaroute

Heb je als uitzendkracht al veel ervaring opgedaan, maar heb je geen diploma op zak? Dan is de diplomaroute een goede manier om alsnog een officieel erkend MBO-niveau2-diploma te halen.

Wat houdt de diplomaroute in?

De diplomaroute is een examentraject. Het is een versnelde route naar het diploma. De uitzendkracht volgt géén opleiding en gaat ook niet terug naar de schoolbanken. Een diplomaroute bestaat uit twee onderdelen: een theorie-examen en een praktijkgedeelte. De uitzendkracht leert zelfstandig de theorie en maakt de examens. Het praktijkexamen wordt op de werkvloer (bij de opdrachtgever) afgenomen.

Hoe werkt het?

  • De uitzendorganisatie meldt de uitzendkracht aan voor de diplomaroute
  • De uitzendkracht ontvangt de benodigde informatie voor het theorie-examen
  • De uitzendkracht leert in eigen tijd, op eigen tempo en sluit ieder onderdeel af met een examen.
  • Het geheel wordt afgesloten met een praktijkexamen. Dit praktijkexamen oftewel de proeve van bekwaamheid wordt afgenomen op de werkvloer bij de opdrachtgever. Als alle examens succesvol zijn afgelegd, krijgt de uitzendkracht het diploma.
  • De 100% tegemoetkoming wordt aan het uitzendbureau betaald na het overleggen van een loonstrook (zonder BSN), factuur en betaalbewijs.

Flexibel

Als uitzendkracht bepaal je bij de diplomaroute zelf het tempo, waardoor dit goed te combineren is met de uitzendbaan. Uitzendbureaus kunnen het hele jaar door kandidaten aanmelden. De doorlooptijd is gemiddeld 3 tot 8 maanden. Het theoretisch examen kan op zeven plaatsen in Nederland worden afgenomen.

Doorzaam is ervan overtuigd dat de sleutel van succes mede ligt in het feit dat de intercedent naast de voorselectie ook het gesprek met de opdrachtgever en de begeleiding van de uitzendkracht tijdens het traject voor zijn/haar rekening neemt.

De diplomaroutes

Er zijn drie diplomaroutes beschikbaar. In onderstaande downloads vind je de precieze informatie per diplomaroute terug:

Interesse?

Ben je uitzendkracht en heb je interesse in een diplomaroute? Neem dan contact op met je uitzendbureau of met Doorzaam om de mogelijkheden te bespreken. Je kunt als uitzendkracht ook contact opnemen met Doorzaam.

Als je als uitzendorganisatie interesse hebt om één of meerdere uitzendkrachten aan te melden en daarbij de tegemoetkoming wil ontvangen van 100% per diplomaroute, neem dan contact met ons op via info@doorzaam.nl. Eén van de consultants zal dan contact met je opnemen en de procedure verder toelichten.

Het financieel reglement van de Diplomaroute vind je in onze vergoedingenportal.