Diplomaroute

Een officieel erkend MBO-niveau2-diploma halen met de diplomaroute.

Heeft jouw uitzendkracht veel werkervaring, maar nog geen diploma op zak? Dan biedt de diplomaroute een uitstekende mogelijkheid om alsnog een officieel erkend MBO-niveau2-diploma te behalen.

Wat houdt de diplomaroute in?

De diplomaroute is een versnelde examentraject, waarbij de uitzendkracht geen opleiding hoeft te volgen of terug naar de schoolbanken hoeft te gaan. Het traject bestaat uit twee onderdelen: een theoretisch examen en een praktijkgedeelte.

Hoe werkt het?

  • De uitzendorganisatie meldt de uitzendkracht aan voor de diplomaroute via Doorzaamregelingen
  • De uitzendkracht ontvangt de benodigde informatie voor het theorie-examen
  • De uitzendkracht leert in eigen tijd, op eigen tempo en sluit ieder onderdeel af met een examen.
  • Het geheel wordt afgesloten met een praktijkexamen. Dit praktijkexamen oftewel de proeve van bekwaamheid wordt afgenomen op de werkvloer bij de opdrachtgever. Als alle examens succesvol zijn afgelegd, krijgt de uitzendkracht het diploma.
  • De 100% tegemoetkoming wordt aan het uitzendbureau betaald na het indienen van de declaratie in Doorzaamregelingen

Flexibel en op maat gemaakt

De diplomaroute is flexibel en op maat gemaakt voor uitzendkrachten. Deze bepaalt zelf het tempo, waardoor het goed te combineren is met de uitzendbaan. Uitzendbureaus kunnen het hele jaar door kandidaten aanmelden via Doorzaamregelingen en de doorlooptijd van de diplomaroute is gemiddeld 3 tot 8 maanden. Het theoretisch examen kan op zeven plaatsen in Nederland worden afgenomen.

De sleutel tot succes
Doorzaam is ervan overtuigd dat de sleutel tot succes mede ligt in het feit dat de intercedent naast de voorselectie ook het gesprek met de opdrachtgever en de begeleiding van de uitzendkracht tijdens het traject voor zijn/haar rekening neemt.

De Diplomaroutes

In onderstaande downloads vind je de precieze informatie per Diplomaroute terug: