Praktijkverklaring

Praktisch opgeleide uitzendkrachten vormen een kwetsbare groep op de arbeidsmarkt. Door opleidingsmogelijkheden en aandacht voor ontwikkeling te vergroten, wordt de kwetsbaarheid van deze groep verminderd, de positie op de arbeidsmarkt versterkt en de toegevoegde waarde vergroot.

  • het leidt tot een hogere motivatie van de uitzendkrachten,
  • een lager ziekteverzuim,
  • meer kwaliteit en productiviteit,
  • een langere doorlooptijd en minder inwerkkosten.

De praktijkverklaring als opstap naar een formele route

De praktijkverklaring als opstap naar een formele route Formele opleidingen en trainingen zijn voor veel praktisch ingestelde medewerkers niet de geschikte manier om zich verder te ontwikkelen. Door de praktijkverklaring groeit het zelfvertrouwen. Daarmee wordt een aanzet gegeven op het halen van bijvoorbeeld een startkwalificatie, het doorlopen van een EVC-traject of deelname aan de diplomaroute.

De praktijkverklaring is voor werkenden zonder een startkwalificatie (HAVO/VWO of MBO-2+) die al veel praktijkervaring hebben. Doel van de praktijkverklaring is het vergroten van het zelfvertrouwen én van werkzekerheid. Ook geeft het een aanzet tot verdere loopbaanontwikkeling om de positie op de arbeidsmarkt te verbeteren.

Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met ons, je kunt ons bereiken via info@doorzaam.nl of via telefoon (020 - 655 82 16).