Minder stress meer energie

Waarom is het belangrijk om een energieke uitzendkracht te leren omgaan met stress? Een op de zes werkenden in Nederland heeft last van stressklachten.

Wat zijn de eerste stresssignalen?

Ongezonde stress kan zich op verschillende manieren uiten zoals:

  • Lichamelijk: hoofdpijn, rugpijn of pijn in je nek, hartkloppingen of slaapproblemen
  • Psychisch: prikkelbaar, cynisme, machteloosheid of eenzaamheid
  • Gedrag: kortaf zijn, overmatig alcoholgebruik, roken of eten
  • Gedachten: niet helder kunnen denken, concentratieproblemen, het glas halfleeg zien

Stress kost veel energie, doe je hier niets aan dan kunnen deze klachten leiden tot een burn-out.

Wat is stress eigenlijk?

Ons brein heeft een gezonde dosis stress nodig om goed te presteren. Veel verschillende situaties kunnen stress veroorzaken. Een hoge werkdruk is een vrij bekend voorbeeld, maar ook piekeren, ziekte of de balans werk/priv├ę kan voor veel stress zorgen. Toch is niet iedereen hier even gevoelig voor. Dit heeft te maken met de balans tussen draagkracht en draaglast. Als je een grote draagkracht hebt, kun je meer of grotere stressvolle situaties aan dan iemand die een kleine draagkracht heeft.

Draagkracht vergroten om burn-out te voorkomen.
De automatische reflex bij stress is om je draaglast te verlagen: vooral minder gaan doen. Dat lijkt op korte termijn te helpen, maar is op lange termijn helemaal niet handig.

Maak je er een gewoonte van om je draaglast te verlagen in plaats van je draagkracht te vergroten, dan komt onvermijdelijk het moment dat je niets meer kunt dragen. En daar is dan de burn-out. Het is dus belangrijk je draagkracht te vergroten!

Hoe kun jij zorgen dat jouw uitzendkrachten met plezier en energie aan het werk zijn bij opdrachtgevers?

Wij bieden hiervoor een 6-weekse training van Lesstress: Minder stress, meer energie.

Deze training volgt de uitzendkracht samen met een persoonlijke coach van Lesstress. Wekelijks is er een videogesprek over de voortgang van de training, worden de resultaten besproken en vragen beantwoord. Er wordt gebruik gemaakt van een app voor het doen van de dagelijkse stressmeting. Dagelijkse opdrachten zorgen voor een actieve deelname aan het programma. Per dag kost het een uitzendkracht ongeveer 15 minuten om het programma te volgen. 

Geinteresseerd? Leuk, stuur een email naar info@doorzaam.nl o.v.v. Minder stress meer energie. 

Aanmelden

Leuk dat je ge├»nteresseerd bent in Minder Stress meer energie. Je kunt je uitzendkracht aanmelden door het sturen van een email naar info@doorzaam.nl

In deze email moet het volgende staan:

- naam uitzendkracht
- telefoonnummer uitzendkracht
- email adres uitzendkracht
- recente loonstrook (max 4 weken oud en met gewerkte uren genoteerd)

Dan is jouw werk klaar. Wij nemen het verder over samen met Lesstress. Het kost je echt alleen maar de tijd voor het versturen van de email. Dus doe het meteen! 

Voorwaarden

Dit traject is bedoeld voor uitzendkrachten werkzaam in Fase A/B of Fase 1,2,3. Zowel de uitzendorganisatie als uitzendkracht committeren zich aan het gehele proces inclusief eindevaluatie.

Luister hier de podcast over Minder stress meer energie