Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Financieel fitte werknemers

Veel mensen weten niet waar ze hulp kunnen krijgen bij geldzorgen. Gemiddeld zoeken en vinden mensen pas na 5 jaar hulp; ze hebben dan gemiddeld €40.000 aan betalingsachterstanden en schulden bij gemiddeld veertien schuldeisers.

Hoe langer men wacht, hoe moeilijker het is om geldzorgen op te lossen. En jij kunt ze helpen! Heel simpel door je uitzendkrachten de weg te wijzen.

Bij 62% van de werkgevers komt personeel met geldzorgen voor. Een werknemer met geldzorgen is sneller afgeleid door geldstress, minder productief en gemiddeld 7 dagen per jaar extra ziek. Geef jouw uitzendkracht een helpende hand bij geldzorgen.

HOE?
Herken, bespreek en verwijs! Op de website financieelfittewerknemers.nl vind je handige tips en tricks. 

Vind je nu net dat bespreekbaar maken zo lastig? Geen zorgen, wij bieden je daarvoor een gratis interactieve online training aan! Financiële problemen bespreekbaar maken.
In groepsverband ga je aan de slag met hoe je dit het beste aan kunt pakken. Na afloop ontvang je een handig stappenplan en ga je voortaan moeiteloos het gesprek over financiën aan.

Na de training:

  • Zie je er niet langer tegenop om het gesprek over financiën aan te gaan
  • Weet je dit gesprek op een goede manier in te leiden, waardoor je het vertrouwen van de uitzendkracht wint
  • Staat je uitzendkracht open voor de hulp die jouw organisatie te bieden heeft

Of kijk eens op de pagina van Budgetcoaching. Wellicht is het iets voor die ene uitzendkracht die geholpen wil worden?

Nog meer informatie en tips vind je in onze Financieel Fit kalender. Denk bijvoorbeeld aan hoe diverse levensgebeurtenissen gevolgen voor de financiële situatie hebben. Denk aan samenwonen, een huis kopen, een kind krijgen, uit elkaar gaan, ziekte, ontslag en overlijden van een partner.

Hoewel financiële fitheid in eerste instantie een zaak is van de werknemer, kun je als werkgever hierbij een helpende hand geven. Bijvoorbeeld door geldzorgen vroegtijdig te signaleren, te bespreken en uw werknemers te verwijzen naar hulp. Wijzer in Geldzaken heeft een hele sectie gewijd aan financiële tips.

Op de website financieelfittewerknemers.nl vind je veel relevante informatie.