Spring naar hoofd-inhoud

Event

dinsdag 24 september 2024
Amersfoort

Leerlijn DI-ambassadeur 'Aan de slag met duurzame inzetbaarheid'

Waarom deze training?

Deze leerlijn is gericht op het vergroten van jouw kennis van duurzame inzetbaarheid en hoe duurzame inzetbaarheid (DI) van je uitzendkracht te versterken valt door onder andere het toepassen van de vaardigheden die je leert in deze leerlijn en het gebruik van de producten en diensten van Doorzaam. Wat is een DI-gesprek en hoe voer je dat met je uitzendkracht zijn één van de thema’s die centraal staat in deze leerlijn.

Deze leerlijn is dus naast theoretisch ook erg praktisch gericht. Tijdens de leerlijn ga je al daadwerkelijk aan de slag met je uitzendkracht(en) en help je hen al een stap verder.

Na het volgen van deze leerlijn ben jij een DI-ambassadeur voor je team, organisatie en de branche. Je kan het begrip duurzame inzetbaarheid uitleggen bij je opdrachtgevers en je ben in staat om het DI-gesprek aan te gaan met je uitzendkracht. Je weet daarnaast de juiste vragen te stellen zodat je uitzendkracht zich verder kan ontwikkelen in zijn toekomstige loopbaan.

Samen met maximaal 9 andere deelnemers* volg je deze leerlijn. Dit programma bestaat uit fysieke workshops en online sessies waar je actief en praktisch aan de slag gaat met duurzame inzetbaarheid. Door diverse oefeningen en het bijhouden van een portfolio leer je DI in de praktijk te brengen. Na afloop van de leerlijn ontvang je het certificaat van DI- ambassadeur.

Voor wie


Intercedenten die nieuw zijn of nog weinig kennis hebben van duurzame inzetbaarheid. Je wilt meer kennis opdoen en jezelf ontwikkelen tot een gesprekspartner voor je uitzendkracht en je opdrachtgevers op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Tijdens de leerlijn ga je al daadwerkelijk aan de slag met je uitzendkracht(en). En help je hen echt een stap verder.

Wanneer jouw organisatie afdraagt aan SFU, kun je de training gratis volgen.

Na het afronden van deze programmalijn heb je:

  • Voldoende kennis over duurzame inzetbaarheid: wat is duurzame inzetbaarheid, wat zijn de basisvaardigheden die je kunt toepassen in het contact met opdrachtgever en uitzendkracht en wat zijn de vergoedingen via Doorzaam;
  • Een eigen visie op duurzame inzetbaarheid (verder) ontwikkeld;
  • Meer inzicht in persoonlijke competenties als DI-ambassadeur;
  • Voldoende kennis en tools om duurzame inzetbaarheid als project op te pakken;
  • Voldoende basisvaardigheden om DI-gesprekken (1-op-1) met uitzendkrachten effectief te voeren.


Opbouw en data training:

De training bestaat uit 7 workshops zowel fysiek als online. Hieronder de data:

Dinsdag 24 september (10.00 tot 14.00)

Start bijeenkomst in Amersfoort

Dinsdag 15 oktober (10.00 tot 14.00)

Fysieke bijeenkomst in Amersfoort

Dinsdag 5 november (10.00 tot 12.30)

Online bijeenkomst

Dinsdag 26 november (10.00 tot 13.00)

Online bijeenkomst

Dinsdag 17 december (10.00 tot 14.00)

Oefenen DI-gesprek in Amersfoort

Dinsdag 14 januari (10.00 tot 12.30)

Online bijeenkomst

Dinsdag 4 februari (10.00 tot 13.00)

Slot bijeenkomst in Amersfoort

*Per training is er plek voor maximaal 10 deelnemers. Mocht het aantal aanmeldingen hoger zijn, dan kunnen bedrijven die meerdere deelnemers hebben aangemeld gevraagd worden om maximaal 1 medewerker te laten deelnemen.

Wanneer?

24 september 2024 - 10:00 tot 14:00