Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

Spanningen bij de aftrap Leerlijnen

Blog Jessica Brandwijk
Misschien herken je het wel: die gezonde spanning voorafgaand aan de aftrap van iets nieuws. Niets mis mee. Ondanks dat ik overtuigd ben van de inhoud en opzet van de leerlijnen was ik toch een beetje gespannen voorafgaande de aftrap.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Veel vaker zijn slachtoffers van een ongeval uitzendkracht

Zo blijkt uit de Monitor Arbeidsongevallen van de Nederlandse Arbeidsinspectie. Dagelijks gebeuren veel ongevallen op de werkvloer die in veel gevallen voorkomen hadden kunnen worden.

Lees meer
GezondheidWerksituatie

Lage WW-premie stopt bij BBL’er met uitzendbeding

Werkgevers mogen in 2022 nog de lage WW-premie toepassen voor BBL-leerlingen met een uitzendbeding. Vanaf 1 januari 2023 moeten werkgevers de hoge WW-premie toepassen.

Lees meer
CultuurLoopbaan

Veilig werken in de bouw

De bouw brengt specifieke risico’s met zich mee. Onveilige werksituaties zijn vrijwel altijd de oorzaak. Zorg dus dat je weet wat de risico’s voor jouw werk zijn en hoe je veilig werkt.

Lees meer
Gezondheid

Lange-termijnstrategie corona: sectorplannen en maatregelenladders

Belangrijk onderdeel van de lange-termijnstrategie zijn de sectorplannen en maatregelenladders. Hieruit blijkt welke maatregelen sectoren bij opleving van het coronavirus kunnen treffen. Zijn jullie al goed voorbereid?

Lees meer
Werksituatie

Hoe het persoonlijke gesprek je onvergetelijk maakt

Column Femke Kooijman
Onlangs gaf ik een presentatie aan zo’n 60 intercedenten. En in voorbereiding daarvan werd ik wat nostalgisch en moest ik denken aan mijn eigen ervaring als uitzendkracht.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

8 Factoren die werkgeluk belemmeren

Hoe gelukkiger op de werkvloer, hoe beter de prestaties. Dat weten we allemaal inmiddels wel.

Lees meer
GezondheidWerksituatie

Ook gratis budget om je uitzendkracht om- of bij te scholen?

35 uitzendorganisaties gingen je al voor. Heb jij een uitzendkracht in dienst die graag een overstap maakt naar een kansrijk beroep? Of is jouw uitzendkracht werkzaam in een beroep waar weinig tot geen werkgelegenheid is?

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

80 procent werkgevers heeft te maken met medewerkers met financiële problemen

Vier op de vijf werkgevers (80 procent) heeft  te maken met medewerkers die financiële problemen hebben, waarvan 12 procent vaak.

Lees meer
Gezondheid

Combinatie van twee banen

In de ochtend postbezorger, 's avonds schoonmaker of als leraar een eigen bedrijf runnen (gedurende de hele dag): in Nederland zijn ongeveer 600.000 mensen die meerdere banen combineren voor de afwisseling of omdat ze anders niet rondkomen (SER, 2018).

Lees meer
Gezondheid

Mijn eerste maanden bij Doorzaam

blog Lysette Klein Meulekamp
Afgelopen juni ben ik gestart in mijn nieuwe baan bij Doorzaam. Al snel vroeg ik mij het volgende af: Hoe kan je het beste zo snel mogelijk iets nieuws leren en zo snel mogelijk weer van toegevoegde waarde zijn?

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Kijk op veilig werken in de land- en tuinbouw

Werken in de land- en tuinbouw brengt specifieke risico’s met zich mee. Cijfers en onderzoek laten zien dat er jaarlijks nog steeds veel ongelukken gebeuren. Onveilige werksituaties zijn vrijwel altijd de oorzaak. Zorg dus dat je uitzendkracht weet wat de risico’s voor het werk zijn en hoe de uitzendkracht veilig werkt.

Lees meer
Werksituatie