Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

Checklist Schoonmaak

In de arbochecklist voor de schoonmaakbranche zijn de meest voorkomende risico’s bij het schoonmaken van gebouwen in kaart gebracht. Denk bijvoorbeeld aan werken met schoonmaakapparaten, schoonmaakmiddelen, gladde vloeren.

Lees meer
Gezondheid

Wat je met de SLIM-regeling kunt doen?

In het mkb is het minder gebruikelijk dat medewerkers leren en ontwikkelen tijdens hun werkend leven. Werkgevers hebben daar vaak minder tijd, geld of kennis voor dan in grotere bedrijven.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

CAO-afdrachten voor de uitzendbranche, hoe zit het precies?

Dagelijks ontvangen wij telefoontjes met vragen over de verplichte afdrachten die iedere uitzendorganisatie in Nederland heeft, in periodes dat de CAO algemeen verbindend is verklaard. Tijd voor een korte uitleg.

Lees meer

Scholingsvouchers rapport, ervaringen van uitzendkrachten

Dat de scholingsvouchers erg populair zijn bij jullie hebben we gemerkt bij het aantal reserveringen die wij ontvingen. Komend jaar geven we dan ook een record aantal Scholingsvouchers uit! Dit betekent dat we enorm veel uitzendkrachten een stap kunnen laten maken. Geweldig.

Lees meer
Loopbaan

Aan het woord…. Bauke Jan Stuursma

Onlangs verscheen op Flexnieuws een mooi interview met Bauke Jan Stuursma, interne medewerker @Work. @Work is een allround uitzendbureau dat duurzame inzetbaarheid als een speerpunt voor de organisatie ziet.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Werkend Nederland wil in 2020 extra in zichzelf investeren

Bijna vier op de tien werkende Nederlanders wil in 2020 dan ook een cursus, training of opleiding volgen. Opvallend is ook dat een vijfde van de werknemers in Nederland van plan is gezonder te leven op het werk. Dit voornemen weegt zelfs iets zwaarder dan het krijgen van een salarisverhoging.

Lees meer

Mensen met werk voelen zich gezonder dan mensen zonder werk

Mensen die betaald werk hebben zijn over het algemeen gezonder dan mensen zonder werk. Van de werkzame personen beoordeelt 90 procent de eigen gezondheid als goed of uitstekend. Van degenen zonder werk zegt 76 procent een goede tot uitstekende gezondheid te hebben.

Lees meer
CultuurGezondheid

Actieplan brede schuldenaanpak van het kabinet

62% van de werkgevers heeft te maken met medewerkers met geldproblemen. Eén werknemer met financiële problemen kost de werkgever per jaar: €13.000, 20% productieafname, 3 uur verwerken loonbeslag en 7 dagen toename van het ziekteverzuim (bron. Nibud)

Lees meer
Gezondheid

Veilig werken met gevaarlijke stoffen in het kort

Hoe kunnen we gevaarlijke stoffen herkennen en om welke risico’s gaat het? En vooral: hoe kunnen we veilig werken met gevaarlijke stoffen?

Lees meer
CultuurGezondheid