Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

Het belang van tijdig ingrijpen bij geldzorgen

Hoe help je uitzendkrachten die financiële problemen hebben? Hoe merk je deze problemen vroegtijdig op? En hoe kun je ze de juiste hulp bieden? We nemen je mee door de verschillende fases van het ontstaan van geldzorgen en hoe je geldproblemen vroegtijdig aan kan pakken.

Lees meer
GezondheidLoopbaan

Een dag zonder stem, hoe red jij je?

Stel je eens voor dat je een hele dag geen stem hebt. Geen mogelijkheid om te praten, te zingen, te fluisteren of zelfs maar te hummen. Hoe laat je dan weten hoe je over iets denkt, wat je voelt of wat je nodig hebt? 

Lees meer
GezondheidWerksituatie

Doorzaam lanceert interactief spel voor duurzame inzetbaarheid: het Doorzaamspel

Onlangs hebben we een innovatief spel gelanceerd dat de essentie van duurzame inzetbaarheid op een leuke en interactieve manier belicht. Dit initiatief volgt op het succes van onze laatste themadag, de Vaardigheidsdag, waar het spel voor het eerst werd geïntroduceerd.

Lees meer
Cultuur

Hoe herken je de eerste signalen van geldzorgen bij jouw uitzendkrachten?

Geldzorgen bij uitzendkrachten zijn niet alleen een probleem voor jouw uitzendkracht, maar kan ook voor grote problemen voor jouw organisatie zorgen. Het is dus van belang om de eerste tekens van financiële problemen vroegtijdig op te herkennen. Maar hoe herken je deze signalen nou? 

Lees meer

7 oorzaken van stress en hoe je jouw uitzendkrachten kan helpen

Stress op de werkvloer kan bij uitzendkrachten voor grote problemen zorgen. En dat vertaalt zich ook door naar jouw als werkgever. Werkstress kost de Nederlandse werkgever maar liefst 3,2 miljard euro en dat is te voorkomen. Maar hoe?

Lees meer
GezondheidWerksituatie

Een hogere omzet door duurzame inzetbaarheid? Bereken jouw rendement!

Meer omzet genereren door te investeren in duurzame inzetbaarheid? Het is misschien te mooi om waar te zijn. Toch is het mogelijk. En het is zelfs binnen een paar stappen te berekenen!

Lees meer
GezondheidWerksituatieLoopbaan

Nieuwe ronde Scholingsvouchers + webinars

De volgende ronde Scholingsvouchers staat weer gepland! Op 3 juni kun jij weer een aanvraag indienen voor een vergoeding tot een maximum van €500 excl. btw. Dit jaar bieden we ook 2 webinars aan, zodat jij alles te weten kan komen over Scholingsvouchers voor jouw uitzendkrachten. Hoe zit dat?

Lees meer
Loopbaan

Help mee om inzicht te krijgen in wat jouw uitzendkracht aanspreekt 

Op dit moment voert Sparkey | Motivaction in opdracht van Doorzaam een online onderzoek uit onder uitzendkrachten om beter inzicht te krijgen in hun (online) behoeften, gedrag en voorkeuren. Zo willen we bijvoorbeeld graag weten naar welke thema’s uitzendkrachten vaak online zoeken, wat ze belangrijk vinden bij leren en ontwikkelen en of het aanbod van Doorzaam hen aanspreekt of niet. 

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Jubileumcongres: Doorzaam viert haar vijfde verjaardag!

Op vrijdag 19 april 2024 viert Stichting Doorzaam alweer haar vijfde verjaardag. Ter ere van deze bijzondere mijlpaal organiseren wij op deze dag een jubileumcongres in het Naturalis museum in Leiden. Tijdens dit jubileumcongres staan we stil bij vijf jaar Doorzaam en duiken we dieper in de evolutie van Doorzaam en de duurzame inzetbaarheid van de uitzendkracht.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Onderzoeksresultaten van het belang van duurzame inzetbaarheid onder uitzendkrachten

Duurzame inzetbaarheid is van essentieel belang voor alle werkenden, inclusief uitzendkrachten. Maar hoe staat het met de duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten? Hoe ervaren zij dit zelf? Wat gaat goed en waar zien zij mogelijkheden tot verbetering? En wat kunnen wij gezamenlijk oppakken?
 

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Ontdek het verborgen talent

Column: Femke Kooijman
In de wereld van statistieken en grote aantallen is het soms gemakkelijk om de menselijke factor uit het oog te verliezen. Als wij terugblikken op vorig jaar dan kijken we vooral naar de aantallen van onze regelingen. Het is goed om ons ervan bewust te zijn dat elk punt op die grafiek een uniek verhaal vertegenwoordigt.

 

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Van budgetcoaching tot geldinzicht: Steun voor uitzendkrachten!

Van 11 maart tot en met 17 maart is het weer de week van het geld. Een week die speciaal is ingericht over alle onderwerpen op het gebied van financiën en is gericht aan alle kinderen vanaf het basis- tot middelbaar beroepsonderwijs!

Lees meer
CultuurGezondheid