Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

Zelf aan de slag met de Duurzame Inzetbaarheid verbeteren binnen je organisatie?

Wij hebben Duurzame Inzetbaarheid van de uitzendkracht op nummer 1 staan en hebben hier projecten voor ontwikkeld. Maar wil je vanuit je organisatie zelf aan de slag met Duurzame Inbaarheid? Pak dan nu je kans!

Lees meer
Cultuur

De Nationale Werkconferentie Digitaal Samenleven

Bedrijven, overheid, onderwijs, maatschappelijke instanties en wetenschap slaan de handen ineen om Nederland digitaal vaardiger te maken.

Lees meer
CultuurWerksituatieLoopbaan

Waarom arbochecklists?

Zowel de uitzendorganisatie als de opdrachtgever heeft een rol bij het voorlichten van veilig werken naar de uitzendkrachten.

Lees meer
Gezondheid

Kans op stage, leerbaan en werk.

Elk jaar plaatst de SBB informatie op de site over Kans op stage en leerbaan en Kans op werk.

Lees meer
Loopbaan

Scholingsvouchers groot succes

Sinds 2011 geven wij  Scholingsvouchers uit voor uitzendkrachten zodat zij een arbeid gerelateerde opleiding kunnen volgen. Zo’n opleiding komt de duurzame inzetbaarheid van de uitzendkracht ten goede. En daar staan wij voor!

Lees meer
Loopbaan

Ziek en nu?

Als je uitzendkracht bent en ziek wordt, wat moet je dan doen? Hieronder een handig overzicht met de basisregels. Deze zijn door UWV en de uitzendbranche samen opgesteld. Het kan zo zijn dat er bij jouw uitzendbureau in specifieke situaties andere regels gelden, dus vraag daar naar.

Lees meer
Gezondheid

Een ongeval op het werk, wat moet je doen?

Als je als uitzendkracht betrokken raakt bij een ongeval tijdens het werk, moet je dit zo snel mogelijk melden bij je leidinggevende en bij het uitzendbureau. 

Lees meer
GezondheidWerksituatie

“Ik zit hier al jaren op te wachten.”

DOORZAAM wil met het project ‘Alles-in-1 voor de uitzendkrachten’ bewustwording creëren rondom duurzame inzetbaarheid bij de uitzendkracht. Wat is er nodig om met plezier duurzaam aan het werk te blijven? Zaken die hierop van invloed zijn: cultuur (interactie), gezondheid (fysiek, psychisch, financieel), werksituatie (veiligheid) en loopbaan (opleiding/ontwikkeling).

Lees meer
CultuurGezondheidLoopbaan

Alles-in-1 voor de uitzendkracht, ook voor de jouwe?

De pilot Alles-in-1 voor de uitzendkracht is afgesloten en we kunnen nu al aangeven dat dit een succes is geweest! Wat een enthousiaste deelnemers. Wat we van de deelnemende uitzendkrachten vooral hebben gehoord, is dat ze de persoonlijke aandacht van hun uitzendorganisatie en coaches enorm waardeerden. We zullen op latere momenten succesverhalen gaan delen ter inspiratie, dus houd onze Social Media kanalen in de gaten.

Lees meer
Cultuur