Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

Servicedocument praktijkovereenkomst aangepast

Elke student in het mbo is verplicht een deel van zijn opleiding in de beroepspraktijk te volgen. Om die beroepspraktijkvorming (verder bpv) mogelijk te maken, moet een praktijkovereenkomst (ook wel POK, BPVO of stagecontract genoemd) worden afgesloten.

Lees meer
Loopbaan

Reserveren vergoedingen 2020

Het jaar 2019 is alweer bijna voorbij en dus staat het nieuwe jaar voor de deur! En het nieuwe jaar betekent ook nieuwe reserveringen! Hier vind je de informatie over de reserveringen en tijdlijn.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Reserveringen traject Alles-in-1

Van 6 t/m 31 januari 2020 kun je als uitzendorganisatie een reservering maken voor het traject Alles-in-1.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Reserveringen Scholingsvouchers

Van 27 t/m 31 januari 2020 kun je als uitzendorganisatie weer een reservering maken voor Scholingsvouchers.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Kijk op veilig werken in de bouw

De bouw brengt specifieke risico’s met zich mee. Jaarlijks gebeuren er nog steeds veel ongelukken, soms met de dood tot gevolg. Onveilige werksituaties zijn vrijwel altijd de oorzaak. Zorg dus dat je weet wat de risico’s voor jouw werk zijn en hoe je veilig werkt.

Lees meer
GezondheidWerksituatie

Persoonlijke beschermingsmiddelen: FAQ's

Om werknemers te beschermen in een risicovolle werkomgeving worden persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) gebruikt. Als dit van toepassing is voor de werknemers in een bedrijf, moeten de PBM ook voor een uitzendkracht beschikbaar worden gesteld. We hebben een overzicht van veel gestelde vragen voor je.

Lees meer
GezondheidWerksituatie

Conferentie Leven Lang Ontwikkelen

Onder het motto ‘Jij maakt het mogelijk’ vindt op woensdag 27 november de landelijke conferentie Leven Lang Ontwikkelen plaats in DeFabrique in Utrecht. Ruim 500 gasten zijn bij elkaar om kennis uit te wisselen, elkaar te inspireren en elkaar te ontmoeten.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Checklist Magazijn

In deze arbochecklists zijn de meest voorkomende risico’s voor werken in en om magazijnen in kaart gebracht. Denk daarbij aan het werken binnen goederenontvangst of expeditie (laden en lossen van vrachtwagens, intern transport binnen het magazijn, het in-, om- en uitpakken van goederen, orderpicken etc.

Lees meer
Gezondheid

Kijk op veilig werken in de horeca

Of je nu in de bediening of de (spoel)keuken werkt of hotelkamers schoonmaakt, werken in de horeca brengt specifieke risico’s met zich mee. Jaarlijks zijn er nog veel ongelukken. Onveilige werksituaties zijn vrijwel altijd de oorzaak. Zorg dus dat je weet wat de risico’s voor jouw werk zijn en hoe je veilig werkt.

Lees meer
GezondheidWerksituatie