Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

Animaties voor arbeidsmigranten

Arbeidsmigranten spelen een belangrijke rol in Nederland. Om de arbeidsmigrant zo vroeg mogelijk kort en bondig te informeren over werken en wonen in Nederland, heeft de SNCU 3 animaties ontwikkeld.

  Lees meer
  CultuurWerksituatie

  Uitzendkrachten werken veilig

  Wij vinden dat iedereen in de land- en tuinbouw veilig en gezond moet kunnen werken, ook uitzendkrachten. Maar door het (vaak tijdelijke) karakter van het uitzendwerk, taalverschillen en afstemming met de uitzendorganisatie, kan het een extra uitdaging zijn om gezond en veilig werken te bevorderen.

  Lees meer
  GezondheidWerksituatie

  Online informatiesessie: Open Hiring De Toekomst?

  Werkperspectief.nl nodigt je uit om deel te nemen aan de eerste informatiesessie ‘Open Hiring – de toekomst?’ op donderdag 24 maart van 11.00 - 12.30 uur.

  Lees meer
  Cultuur

  Ease on down the road…

  In mijn vorige column schreef ik dat onzekerheid de enige zekerheid is. En dat is bekrachtigd in de afgelopen maanden. Aangepaste coronamaatregelen, een extreem hoge inflatie, een record voor de gasprijzen.

  Lees meer
  CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

  De week van het geld 2022

  De Week van het geld 2022 komt eraan! In de week van 28 maart t/m 1 april staat de Week van het geld gepland en dit jaar is het thema ‘Van Doekoe tot Digi’

  Lees meer
  Gezondheid

  Wie doet wat bij ziekte van een uitzendkracht?

  Ondanks alle inspanningen en preventieve maatregelen, is verzuim nooit helemaal te voorkomen. Als een uitzendkracht ziek is, moet de uitzendkracht dit melden bij zijn direct leidinggevende én bij de intercedent van de uitzendorganisatie. Wie doet wat en wanneer bij ziekte van de uitzendkracht?

  Lees meer
  Gezondheid

  Hulp bij de Belastingaangifte

  In maart dienen veel mensen hun Belastingaangifte in. Daarom besteden we in de jaarkalender over financiële gezondheid deze maand aandacht aan dit onderwerp.

  Lees meer
  Gezondheid

  Overstapberoepen | kansberoepen

  De kans op werk verschilt van beroep tot beroep. Dat heeft te maken met het aantal vacatures, maar ook met het aantal mensen dat op zoek is naar dezelfde soort baan.

  Lees meer
  CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

  Duurzame inzetbaarheid made easy

  Blog Jessica Brandwijk
  Zelf geloof ik in het volgende: “Een gelukkige uitzendkracht is een gelukkige opdrachtgever”. Dit hoeft niet in grootse meeslepende dingen te zitten. Het begint zelfs heel klein en heel simpel met gewoon oprechte aandacht. Stel je jouw uitzendkrachten bijvoorbeeld wel eens de vraag “Hoe is het met jou?”.

  Lees meer
  CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

  Route naar RI&E

  Iedereen moet gezond en veilig kunnen werken. Daarom zijn werkgevers verplicht om een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) voor hun organisatie te maken.

  Lees meer
  GezondheidWerksituatie

  Data aanvragen STAP budget

  Per jaar kun je eenmaal STAP-budget toegekend krijgen voor 1 opleiding. Om ervoor te zorgen dat de subsidiepot niet direct op is, is ieder jaar opgedeeld in aanvraagtijdvakken van 2 maanden. 

  Lees meer
  Loopbaan

  Ervaringsverhalen Alles-in -1

  Al sinds 2019 bieden wij het traject Alles-in-1 voor uitzendkrachten. En wat een successen hebben we al mogen behalen! Inmiddels zijn we bijna 3 jaar verder en hebben de trajecten met uitzendkrachten via uitzenders hun vruchten afgeworpen. 

  Lees meer
  CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan