Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

Resultaten onderzoek individueel leerbudget Uitzendkrachten

De ervaringen van uitzendkrachten met opleidingen zijn duidelijk positief: 69% van de uitzendkrachten geeft aan veel geleerd te hebben. 86% van de uitzendkrachten stelt dat hetgeen ze geleerd hebben bruikbaar tot zeer bruikbaar is voor hun huidige werk als uitzendkracht.

Lees meer
Loopbaan

Doorzaam bestaat 1 jaar!

Zaterdag 1 februari 2020, ongelooflijk maar het is alweer een jaar geleden dat Doorzaam het licht zag. En wat hebben we een geweldig succesvol eerste jaar achter de rug.
En succes mag je vieren! Even stilstaan bij alles wat is geweest en wat komen gaat. Doorzaam is tot stand gekomen doordat STAF en STOOF samen zijn gegaan.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

1055 uitzendkrachten maken gebruik van de Duurzame Inzetbaarheidsscan (DIS)

Om uitzendkrachten zicht te geven op de verschillende onderwerpen die van belang zijn om duurzaam inzetbaar te blijven en hoe ze er momenteel voor staan heeft Doorzaam samen met TNO een korte vragenlijst opgesteld. Dit is de Duurzame Inzetbaarheidsscan (DIS) geworden.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Veiligheid op het werk

Bij veiligheid op het werk draait het niet alleen om werken met veilige machines, gereedschappen, apparaten en installaties. Minstens zo belangrijk is veilig gedrag. Want zaken als goede voorlichting, duidelijke werkinstructies, het juiste gebruik van apparaten en machines en regelmatig onderhoud en keuring maken de werkvloer veiliger.

Lees meer
CultuurWerksituatie

Fysieke belasting op het werk

Na werkstress is fysieke belasting de grootste beroepsziekte in Nederland. Toch besteden werkgevers er nog weinig aandacht aan. Ten onrechte, want maatregelen nemen om de fysieke over- of onderbelasting van werknemers te beperken hoeven niet duur te zijn.

Lees meer
CultuurGezondheid

Werkenden willen betere privé-werkbalans en bijscholing

Panelwizard deed in opdracht van BeFrank in december 2019 onderzoek naar de werkwensen voor het nieuwe jaar onder ruim 1.076 Nederlanders van 25 jaar en ouder in loondienst. 

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

SEU-examens krijgen nieuwe naam

De Stichting Examens Uitzendbranche (SEU) gaat de namen van de SEU-examens wijzigen. De nieuwe namen zijn: SEU-examen Backofficeprofessional en SEU-examen Uitzendprofessional.

Lees meer
Cultuur

Wet arbeidsmarkt in balans (WAB)

Het lijkt nog ver weg, maar voor je het weet is het zo ver: het nieuwe jaar en dus het ingaan van de WAB.  Vanaf 1 januari veranderen de regels rond arbeidscontracten en ontslag.

Lees meer
Werksituatie

Animatie voor je uitzendkracht

We hebben nu ook de animatie over het traject Alles-in-1 gericht aan de uitzendkracht!

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Flexkrachten worden ondergewaardeerd

Femke Hellemons (Olympia) vindt dat flexkrachten worden ondergewaardeerd en ziet dat er sprake is van een ongelijke behandeling van vast personeel en uitzendkrachten binnen bedrijven. Uitzendbureaus zouden dit met de opdrachtgever moeten bespreken.

Lees meer
Cultuur

Wat een diplomaroute kan betekenen!

Rian Vissers: een perfect voorbeeld van een talent dat (helaas) al lange tijd op zoek was naar een nieuwe uitdaging op werkgebied. Niet vies van werken en op vrijwillige basis al actief om anderen, ook in hun thuissituatie, te helpen en een luisterend oor te bieden. Afwijzing naar afwijzing volgde (ook binnen de zorgsector) maar nog altijd even gemotiveerd om aan de slag te gaan.

Lees meer
CultuurLoopbaan

Het allereerste Doorzaam congres

Ons allereerste Doorzaam congres ‘De kracht van een integrale aanpak’ zit er op. En wat was het een succes! De schitterende locatie leerhotel ’t Klooster was een passende plek om alle gasten te mogen ontvangen. 

Met gepaste trots en naar alle tevredenheid kijken we terug op het geslaagde congres. Kijk je mee?

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan