Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

Soft Skills

Digitale innovatie verandert de manier waarop we werken. En de banen en vaardigheden waar veel vraag naar is veranderen ook voortdurend.

Lees meer
Loopbaan

Checklist Personenvervoer

In de arbochecklist Personenvervoer zijn de meest voorkomende risico’s in deze specifieke sector in kaart gebracht. Het rijden in een taxi(busje) of touringcar, de passagiers en hun bagage en het verkeer brengen eigen risico’s met zich mee.

Lees meer
Gezondheid

DOORZAAM bestaat 1 jaar!

Zaterdag 1 februari 2020, ongelooflijk maar het is alweer een jaar geleden dat DOORZAAM het licht zag. En wat hebben we een geweldig succesvol eerste jaar achter de rug.
En succes mag je vieren! Even stilstaan bij alles wat is geweest en wat komen gaat. DOORZAAM is tot stand gekomen doordat STAF en STOOF samen zijn gegaan.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

SLIM regeling

In het mkb is het minder gebruikelijk dat medewerkers leren en ontwikkelen tijdens hun werkend leven. Werkgevers hebben daar vaak minder tijd, geld of kennis voor dan in grotere bedrijven.
Met ingang van 2 maart a.s. kan er subsidie aangevraagd worden door o.a. MKB bedrijven om de leercultuur te verbeteren, de zogenaamde SLIM regeling.

Lees meer
Cultuur

Zes inzichten voor een effectieve inzet van PMO

Het aanbieden van preventief medisch onderzoek (PMO) is voor bedrijven niet alleen verplicht, maar ook kansrijk met het oog op de vitaliteit van medewerkers. Hoe een PMO precies wordt uitgevoerd, verschilt per branche en werkgever.

Lees meer
CultuurGezondheid

De NBBU geeft in 2020 het project Loopbaan Intermediair een vervolg

Met de ervaringen van bijna 150 deelnemers aan eerdere projecten legt de NBBU de basis voor dit nieuwe project. Je positioneert je als Loopbaan Intermediair. Samen met de NBBU stem je af op welke manier je loopbaanafspraken kunt maken met flexkrachten.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Checklist Horeca

In de arbochecklist voor de Horeca zijn de meest voorkomende risico’s in deze specifieke sector in kaart gebracht. Denk aan werkzaamheden in de bediening, de (spoel)keuken, achter de bar of in een hotel.

Lees meer
Gezondheid

Workshop Financieel Fit

Financieel fit zijn en blijven is voor veel mensen een uitdaging. Misschien ook wel voor jouw uitzendkracht. Tijd om in gesprek te gaan over geld. Om samen te werken aan een financieel gezonde werkvloer.

Lees meer

Denkkracht van teams

Eerste factor: leiderschap, tweede factor: verbinding, derde factor 3: motivatie. Deze drie elementen zijn de randvoorwaarden voor duurzame verandering.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan