Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid SLIM-regeling

MKB-bedrijven kunnen vanaf maart volgend jaar subsidie aanvragen om een bedrijfsschool op te richten, loopbaanadviezen voor hun werknemers te krijgen of de vaardigheden van hun medewerkers up to date te houden.

Lees meer
CultuurLoopbaan

DIS nu ook in het Engels

Je wilt meer zicht krijgen in jouw loopbaan(mogelijkheden), gezondheid, veiligheid en werkplezier? Ofwel ‘jouw duurzame inzetbaarheid’. Vanaf vandaag is de Duurzame Inzetbaarheidsscan (DIS) ook in het Engels.

Lees meer
Cultuur

Intersectorale mobiliteit en zij-instroom

Willen bedrijven hun vakkrachten behouden, dan is het nodig te investeren in duurzame inzetbaarheid van de werknemers. In de provincie Limburg stappen ze over hun eigen schaduw heen.

Lees meer
Cultuur

Animatie voor je uitzendkracht

We hebben nu ook de animatie over het traject Alles-in-1 gericht aan de uitzendkracht!

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Forse boete dreigt voor werkgever die blijft discrimineren

Werkgevers die niet zorgen voor gedegen beleid tegen discriminatie bij werving en selectie, lopen het risico op forse boetes. De regering geeft de Inspectie SZW meer ruimte om werkgevers te controleren.

Lees meer
Cultuur

Duurzame inzet vooral met de mond beleden?

Veel werkgevers hebben de balans tussen werk en prive hoog op de prioriteitenlijst staan. Maar thuiswerken en flexibele werktijden worden niet altijd geboden door hen. Dat concludeert het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in de tweede editie van het onderzoek ‘Arbeidsmarkt in Kaart’.

Lees meer
Cultuur

Verschillen in uurloon tussen vaste werknemers en flexibele werknemers

Zowel het basisloon als het loon inclusief de incidentele componenten (vakantiegeld, eindejaarsuitkeringen, bijzondere beloningen, en loon ontvangen uit overwerk) zijn bekeken. Onderzocht is in welke mate verschillen in uurloon te maken hebben met verschillen in persoons- en baankenmerken tussen vaste werknemers en flexwerkers.

Lees meer
Cultuur

Aantal flexwerkers in 15 jaar met drie kwart gegroeid

Van de 771 duizend werknemers die in 2016 begonnen in een flexibele baan zat 54 procent een jaar later nog steeds in de flexibele schil: zij hadden in 2017 een flexbaan of zaten korte tijd zonder werk tussen twee flexbanen in.

Lees meer
Cultuur

Pak onveilig gedrag aan met het ik-ik-jij-wij-model

Herken je dat? Je hebt een werknemer meerdere malen gewezen op gevaarlijke situaties die veroorzaakt worden door bepaalde gedragspatronen. Alleen de werknemer pakt het niet op. Hoe komt dat toch? En hoe kan dit anders?

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatie