Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

Minister Koolmees noemt de DOORZAAM pilot mbo-praktijkverklaringen een regionaal succes.

Vandaag zijn de eerste 4 verklaringen uitgereikt aan uitzendkrachten van Randstad.

Lees meer
CultuurLoopbaan

Hoe kun je duurzame inzetbaarheid in de praktijk toepassen?

Bewustwording is een belangrijke eerste stap: alle betrokkenen moeten doordrongen zijn van het belang van duurzame inzetbaarheid en hun  verantwoordelijkheid daarin.

Lees meer
Cultuur

Onderzoek laaggeletterdheid op de werkvloer

Stichting Lezen & Schrijven liet het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van Maastricht University onderzoek doen naar laaggeletterdheid op de werkvloer.

Lees meer
CultuurLoopbaan

9 Tips voor duurzaam managen en leiden

Veel managers maken zich grote zorgen over twee dingen: waar haal ik de mensen vandaan met vaardigheden en competenties waardoor ze wendbaar blijven, en: wat doe ik met de mensen die overbodig worden door de snelle technologische veranderingen?

Lees meer
Cultuur

Spoorboekje banenafspraak

Om werkgevers te helpen bij het in dienst nemen en houden van werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt, hebben Cedris en SBCM het ‘Spoorboekje banenafspraak’ samengesteld.

Lees meer
CultuurLoopbaan

Minder verschillen tussen vast en flex

De Commissie Borstlap heeft haar (voorlopige) visie op de arbeidsmarkt gepresenteerd op het congres ter ere van het 100-bestaan van AWVN. De denkrichting is duidelijk: ook voor de flexkracht/zzp’er moet er een sociaal vangnet komen en ook voor de flexkracht/zzp’er moet scholing vanzelfsprekend worden.

Lees meer
Cultuur

Ervaar zelf of je beleid in de praktijk effectief is

De Nationale MeewerkWeek vindt plaats van 9 tot en met 13 september 2019. De aangemelde directeuren, CEO’s en managers werken tijdens deze week (minimaal) één dagdeel mee op de werkvloer van hun bedrijf.

Lees meer
Cultuur

Samen gaan we voor een geletterd Nederland!

Kom in actie voor een geletterde samenleving en organiseer tijdens de Week van de Alfabetisering een taal- of rekenactiviteit.

Lees meer
CultuurLoopbaan

Unieke samenwerking verbetert mobiliteit op de arbeidsmarkt door het flexibel inzetten van scholingsmiddelen

Om werkzoekenden en uitkeringsgerechtigden meer kansen te bieden op de arbeidsmarkt starten vier Opleidings- en Ontwikkelingsfondsen (O&O fondsen), UWV, de gemeente SittardGeleen namens de drie WSP’s en de Provincie samen een experiment. 

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan