Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

Doorgeleidingsplicht: hoe zat het ook alweer?

Het bedrijf dat een uitzendkracht inhuurt (de opdrachtgever) moet ervoor zorgen dat de uitzendorganisatie voldoende informatie krijgt om de uitzendkracht goed voor te lichten en voor te bereiden op zijn nieuwe functie. Dit wordt geregeld via de Doorgeleidingsplicht. Hoe zat het ook alweer?

Lees meer
CultuurWerksituatie

Agenda Dagtrainingen en Leerlijnen bekend.

In de herfst van 2024 organiseert Doorzaam weer nieuwe Leerlijnen en Dagtrainingen over duurzame inzetbaarheid (DI) en gesprekstechnieken. Speciaal voor intercedenten werkzaam in de uitzendbranche.

Lees meer
CultuurWerksituatie

Verhuizen en veilig werken op de werkvloer: een persoonlijk perspectief

Verhuizen is een van die activiteiten die vaak meer tijd en energie kosten dan verwacht. Terwijl ik midden in mijn verhuizing zit, realiseer ik me dat ik daarin graag de ‘regie’ houd. Dan voel ik me ‘in control’. Ik weet precies wat in welke doos is gegaan, wat met welke andere spullen is ingepakt en wat weg kan. Overal is over nagedacht. Maar soms lukt het niet om alles zelf te doen. 

Lees meer
CultuurWerksituatie

Alle webinars voor uitzendkrachten op één plek

Wil jij jouw uitzendkrachten beter inlichten over duurzame inzetbaarheid. Verder brengen in hun veiligheid, gezondheid en ontwikkeling? De webinars van Doorzaam zijn er speciaal voor jouw uitzendkrachten.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Doorzaam organiseert dagtraining gesprekstechnieken voor intercedenten

Op donderdag 27 juni 2024 organiseren wij de Doorzaam Dagtraining gesprekstechnieken. Een dagtraining speciaal voor intercedenten voor het verbeteren van de communicatie met hun uitzendkrachten.

Lees meer
CultuurWerksituatie

Doorzaam en NBBU lanceren nieuwe podcastreeks over duurzame inzetbaarheid

Doorzaam en de NBBU hebben hun krachten gebundeld en lanceren samen een nieuwe podcastreeks: Duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten. De maandelijkse afleveringen bieden waardevolle inzichten over de vitaliteit, vaardigheid en veiligheid van uitzendkrachten.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Tijd vliegt wanneer je plezier hebt: Een jaar als accountmanager

Tijd vliegt wanneer je plezier hebt…een uitspraak met een cliché en kleffig imago, maar in mijn geval absoluut van toepassing. Een jaar geleden startte ik in mijn rol als accountmanager. Een jaar dat werkelijk voorbij gevlogen is!  Nu, een jaar later, is het een mooi moment om terug te kijken. 

Lees meer
CultuurWerksituatieLoopbaan

Over evolutie en stil staan bij dat wat is

Vrijdag 19 april was ons 5-jarig jubileum congres. Hierbij stonden we in het prachtige Naturalis stil bij de evolutie van Doorzaam. 

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Doorzaam lanceert interactief spel voor duurzame inzetbaarheid: het Doorzaamspel

Onlangs hebben we een innovatief spel gelanceerd dat de essentie van duurzame inzetbaarheid op een leuke en interactieve manier belicht. Dit initiatief volgt op het succes van onze laatste themadag, de Vaardigheidsdag, waar het spel voor het eerst werd geïntroduceerd.

Lees meer
Cultuur

Help mee om inzicht te krijgen in wat jouw uitzendkracht aanspreekt 

Op dit moment voert Sparkey | Motivaction in opdracht van Doorzaam een online onderzoek uit onder uitzendkrachten om beter inzicht te krijgen in hun (online) behoeften, gedrag en voorkeuren. Zo willen we bijvoorbeeld graag weten naar welke thema’s uitzendkrachten vaak online zoeken, wat ze belangrijk vinden bij leren en ontwikkelen en of het aanbod van Doorzaam hen aanspreekt of niet. 

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Jubileumcongres: Doorzaam viert haar vijfde verjaardag!

Op vrijdag 19 april 2024 viert Stichting Doorzaam alweer haar vijfde verjaardag. Ter ere van deze bijzondere mijlpaal organiseren wij op deze dag een jubileumcongres in het Naturalis museum in Leiden. Tijdens dit jubileumcongres staan we stil bij vijf jaar Doorzaam en duiken we dieper in de evolutie van Doorzaam en de duurzame inzetbaarheid van de uitzendkracht.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Onderzoeksresultaten van het belang van duurzame inzetbaarheid onder uitzendkrachten

Duurzame inzetbaarheid is van essentieel belang voor alle werkenden, inclusief uitzendkrachten. Maar hoe staat het met de duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten? Hoe ervaren zij dit zelf? Wat gaat goed en waar zien zij mogelijkheden tot verbetering? En wat kunnen wij gezamenlijk oppakken?
 

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan