Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

Duurzame inzetbaarheid binnen je organisatie stimuleren: 7 eye-openers

Veel organisaties zijn zich bewust van het belang van duurzame inzetbaarheid. In de praktijk schort het echter nog vaak aan beleid voor de lange termijn.

Lees meer
Cultuur

Het allereerste DOORZAAM congres

Ons allereerste DOORZAAM congres ‘De kracht van een integrale aanpak’ zit er op. En wat was het een succes! De schitterende locatie leerhotel ’t Klooster was een passende plek om alle gasten te mogen ontvangen. 

Met gepaste trots en naar alle tevredenheid kijken we terug op het geslaagde congres. Kijk je mee?

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Hogere subsidie praktijkleren voor leerbedrijven in de horeca, recreatie en landbouw

Vanaf 2020 wordt het beschikbare subsidiebedrag opgehoogd met ruim €10 miljoen voor praktijkleren. De tien miljoen extra is in het bijzonder bedoeld voor leerbanen (bbl-plekken) in de sectoren landbouw, horeca en recreatie.

Lees meer
Cultuur

Werknemer wil bij levensgebeurtenissen met mogelijke financiële gevolgen terecht kunnen bij de werkgever

13% van de werknemers heeft op dit moment zorgen of vragen over geld. Dit blijkt uit het onderzoek van Wijzer in geldzaken, uitgevoerd onder een representatieve groep van ruim 600 Nederlanders van 18 jaar en ouder, werkend in loondienst.

Lees meer
CultuurGezondheid

Nieuwe manier van leidinggeven: 4 tips

Uit recent onderzoek in opdracht van Nationale MeewerkWeek blijkt dat 4 op de 10 medewerkers het gevoel heeft dat de directie niet precies weet wat er op de werkvloer speelt. Voor meer dan een kwart (27%) van de ondervraagden is dat een mogelijke reden om het bedrijf te verlaten.

Lees meer
Cultuur

Flexbranche niet langer groeimotor

Sectoren als de industrie en logistiek - belangrijke afnemers van flexwerkers – groeien minder hard waardoor de vraag naar flexwerkers afneemt. Bovendien nemen bedrijven door de krapte op de arbeidsmarkt weer vaker personeel aan in vaste dienst.

Lees meer
Cultuur

Nationale meewerkweek 9 tot en met 13 september

Vandaag start de Nationale Meewerkweek! Door mee te werken op de werkvloer tijdens de Nationale MeewerkWeek vergroot je betrokkenheid van directie met de mensen.

Lees meer
CultuurWerksituatie

Doe ook mee aan het traject ‘de Duurzame Uitzendkracht’!

In oktober gaan wij weer van start met een nieuwe groep intercedenten, managers en projectleiders van verschillende uitzendorganisaties om duurzame inzetbaarheid (DI) in het DNA van hun organisatie te krijgen.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Stappenplan tegen opkruipend ziekteverzuim

Het ziekteverzuim kruipt omhoog. Sinds 2016 stijgen de percentages met tienden van procenten per jaar. Vooral in grotere bedrijven.

Lees meer
CultuurGezondheid