Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

Handige toolkit wanneer je werkt met laaggeletterden

Nederland kent ongeveer 2,5 miljoen laaggeletterden van 16 jaar of ouder. Zij hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met het werken met een computer.

Lees meer
GezondheidLoopbaan

Podcast over Minder stress meer energie

De uitzendbranche is de grootste werkgever van Nederland en daarom verdient juist deze doelgroep extra aandacht.

Lees meer
Gezondheid

Dit zijn de plannen van SZW met de RI&E

De risico-inventarisatie & -evaluatie (RI&E) binnen bedrijven moet beter, vindt de overheid. Daarom is in 2020 een meerjarenplan opgesteld om dit te bereiken: het Meerjarenplan verbetering naleving RI&E 2020-2023.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatie

Belangrijk 'papiertje' eindelijk op zak!

De gezichten van de twee heren op deze foto spreken boekdelen. Beiden zijn trots op het behaalde resultaat. Frank (rechts) omdat hij eindelijk dit belangrijke ‘papiertje’ op zak heeft, en Jacques (links) omdat hij als docent Frank heeft begeleid naar dit eindresultaat. Wat niet zichtbaar is, is het traject dat aan dit resultaat vooraf ging.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Vakantiebijslag

Grip op geld en vakantie zijn belangrijk voor de duurzame inzetbaarheid van je werknemers. Mei en juni zijn de maanden waarin veel mensen hun vakantiebijslag krijgen.

Lees meer
Gezondheid

Waarom moet dat toch, een leven lang leren?

Een leven lang leren op de werkplek is de nieuwe sociale zekerheid. Dat is het nut van een leven lang leren volgens Nick van Dam, hoogleraar Corporate Learning & Development.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Practice what you preach…

Practice what you preach…daar geloof ik in. Veelgebruikte vertalingen hiervan zijn “doe wat je belooft” en “doe wat je zegt”. Zelf geef ik er graag de twist aan door letterlijk de vertaling van preach, prediken, te gebruiken.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

In de startblokken voor de 7e Week van de RI&E

Van 21 tot en met 25 juni 2021 vindt de Week van de RI&E plaats, waarin Steunpunt RI&E gezamenlijk en ondersteund door een campagne van het Ministerie van SZW, bedrijven zoveel mogelijk stimuleren om de RI&E (weer) op te pakken.

Lees meer
GezondheidWerksituatie

Gesprekshandreiking en signaalkaart bij geldproblemen

Als uitzendwerkgever van uitzendkrachten met beginnende geldproblemen kun je een rol spelen in het voorkomen van ernstige geldproblemen

Lees meer
CultuurGezondheid

Hoe TOP werk jij?

Wist jij dat 2 op de 5 werknemers in Nederland te maken heeft met lichamelijk belastend werk? Denk aan te zwaar tillen, veel bukken of aan de lopende band dezelfde beweging maken.

Lees meer
CultuurGezondheid

Meer energie minder stress gaat door!

Het zijn bijzondere tijden. De werkloosheid stijgt. De onzekerheid neemt toe. Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out.

Lees meer
Gezondheid

De uitzendkracht bestaat niet

Er werken honderd duizenden uitzendkrachten per jaar en niet een is er hetzelfde!

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan