Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

Langer doorwerken: keuzes voor nu en later

Duurzame Inzetbaarheid en het strategisch belang ervan staat steeds vaker op de agenda bij bedrijven. Bedrijven begrijpen dat het niet voldoende is om pleisters te plakken om mensen hun hele werkende leven niet alleen vitaal, maar ook fit en gemotiveerd te houden.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

PSA voorkomen, dit stappenplan helpt u erbij

Preventie van psychische overbelasting betekent in de eerste plaats dat functies niet te hoge eisen mogen stellen aan medewerkers. Met andere woorden: het werk mag niet te veel zijn en niet te zwaar. Daarom staat in de Arbowet deze benadering van PSA centraal.

Lees meer
CultuurGezondheid

Integrale aanpak voor alle werkende uitzendkrachten

In ons project Alles-in-1 voor uitzendkrachten wordt de duurzame inzetbaarheid op een integrale manier aangepakt. Dit project is voor alle werkende uitzendkrachten in fase 1,2 of 3 en fase A of B die de Nederlandse taal voldoende beheersen om een coaching gesprek te voeren.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

8 Factoren die werkgeluk belemmeren

Hoe gelukkiger op de werkvloer, hoe beter de prestaties. Dat weten we allemaal inmiddels wel.

Lees meer
GezondheidWerksituatie

Wat is duurzame inzetbaarheid?

“Duurzame inzetbaarheid betekent dat werknemers zich continu moeten blijven ontwikkelen. Banen voor het leven bestaan niet meer.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Werknemer bang voor burn-out, maar praat er liever niet over

Burn-out is het schrikbeeld voor een grote groep Nederlandse werkenden. Een op de zeven denkt op korte termijn uit te zullen vallen door mentale overbelasting.

Lees meer
CultuurGezondheid

Ziekteverzuim terugdringen met goede gesprekken

Iedere organisatie wil een laag verzuimpercentage. Er zijn verschillende gesprekken waarmee leidinggevenden het ziekteverzuim van medewerkers positief kunnen beïnvloeden.

Lees meer
Gezondheid

Medewerker besteedt persoonlijk budget graag aan vitaliteit

Medewerkers besteden hun persoonlijk budget graag aan sport, beweging en ontspanning, blijkt uit onderzoek.

Lees meer
Gezondheid

10 tips voor meer bewegen op kantoor

Of je nu werkt op kantoor of vanaf je thuiswerkplek. We bewegen te weinig tijdens onze werktijd en blijven maar zitten achter die computer.

Lees meer
Gezondheid

De Flex van tegenwoordig

Jongeren worden door jongeren voorbereid op hun duurzame inzetbaarheid op de arbeidsmarkt, zodat ze vitaal, met plezier en de juiste vaardigheden hun pensioen halen.

Lees meer
Gezondheid

Uitzendkracht en nog geen 18?

Vanaf 15 jaar mag je werken via een uitzendbureau. Maar er zijn wel specifieke regels voor de werkzaamheden die 15 tot 18-jarigen mogen uitvoeren.

Lees meer
GezondheidWerksituatie

Video | Veiligheid van uitzendkrachten: wie doet wat?

In deze video-animatie legt DOORZAAM in anderhalve minuut uit wat er geregeld moet worden zodat uitzendkrachten veilig aan het werk gaan

Lees meer
Gezondheid