Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

Hulp bij financiële zorgen

‘Sommige veranderingen in je leven zie je aankomen, sommige komen zeer onverwacht op je pad,’ zegt Nibud-directeur Arjan Vliegenthart. ‘De huidige crisis is tamelijk abrupt ontstaan en daardoor zitten veel mensen met de handen in het haar.'

Lees meer
GezondheidWerksituatie

Aan het woord… Annet Goossen

Onlangs verscheen op Flexnieuws een mooi interview met Annet Goossen, Senior stafspecialist HR Flex & Professionals, Randstad Groep Nederland.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Aan het woord…. Bauke Jan Stuursma

Onlangs verscheen op Flexnieuws een mooi interview met Bauke Jan Stuursma, interne medewerker @Work. Dit is een allround uitzendbureau dat duurzame inzetbaarheid als een speerpunt voor de organisatie ziet.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Mensen met werk voelen zich gezonder dan mensen zonder werk

Mensen die betaald werk hebben zijn over het algemeen gezonder dan mensen zonder werk. Van de werkzame personen beoordeelt 90 procent de eigen gezondheid als goed of uitstekend. Van degenen zonder werk zegt 76 procent een goede tot uitstekende gezondheid te hebben.

Lees meer
CultuurGezondheid

Wat het traject Alles-in-1 kan betekenen voor een uitzendkracht.

Een praktijkverhaal. De coaches van het Nibud begeleiden uitzendkrachten in het project Alles-in-1 van Doorzaam. Regelmatig krijgen we de vraag ‘Wat kunnen jullie dan doen voor een uitzendkracht?’ Daarom een praktijkverhaal van een van de Nibud-coaches.

Lees meer
Gezondheid

Doorzaam bestaat 1 jaar!

Zaterdag 1 februari 2020, ongelooflijk maar het is alweer een jaar geleden dat Doorzaam het licht zag. En wat hebben we een geweldig succesvol eerste jaar achter de rug.
En succes mag je vieren! Even stilstaan bij alles wat is geweest en wat komen gaat. Doorzaam is tot stand gekomen doordat STAF en STOOF samen zijn gegaan.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

1055 uitzendkrachten maken gebruik van de Duurzame Inzetbaarheidsscan (DIS)

Om uitzendkrachten zicht te geven op de verschillende onderwerpen die van belang zijn om duurzaam inzetbaar te blijven en hoe ze er momenteel voor staan heeft Doorzaam samen met TNO een korte vragenlijst opgesteld. Dit is de Duurzame Inzetbaarheidsscan (DIS) geworden.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Fysieke belasting op het werk

Na werkstress is fysieke belasting de grootste beroepsziekte in Nederland. Toch besteden werkgevers er nog weinig aandacht aan. Ten onrechte, want maatregelen nemen om de fysieke over- of onderbelasting van werknemers te beperken hoeven niet duur te zijn.

Lees meer
CultuurGezondheid

Werkenden willen betere privé-werkbalans en bijscholing

Panelwizard deed in opdracht van BeFrank in december 2019 onderzoek naar de werkwensen voor het nieuwe jaar onder ruim 1.076 Nederlanders van 25 jaar en ouder in loondienst. 

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Animatie voor je uitzendkracht

We hebben nu ook de animatie over het traject Alles-in-1 gericht aan de uitzendkracht!

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Het allereerste Doorzaam congres

Ons allereerste Doorzaam congres ‘De kracht van een integrale aanpak’ zit er op. En wat was het een succes! De schitterende locatie leerhotel ’t Klooster was een passende plek om alle gasten te mogen ontvangen. 

Met gepaste trots en naar alle tevredenheid kijken we terug op het geslaagde congres. Kijk je mee?

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Aan het woord… Rob van Maanen

Verzuim door schulden, wat kun je doen? Wat kan een arbeidsbemiddelaar doen voor werkzoekenden en werknemers met schulden?

Lees meer
Gezondheid