Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

Eerste Leerlijnen 2025 bekend. Meld je hier aan!

De eerste Leerlijnen van het aankomende jaar zijn bekend! Je kunt je vanaf nu aanmelden voor onze leerlijnen DI-ambassadeur of DI-specialist van 2025. Dé kans om je kennis te vergroten op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Nieuwe datums Dagtrainingen bekend!

Na het succes van de snel volgeboekte Dagtrainingen hebben we besloten om de nieuwe Dagtrainingen alvast in te plannen. In februari en maart staan de volgende Dagtrainingen DI-projecten en Gesprekstechnieken op de agenda. Meld je snel aan, want vol=vol.

Lees meer
CultuurWerksituatie

De kracht van taal: mijn ervaring van online kletsen

Houd jij van kletsen? En heb je één uurtje per week tijd? Ga dan online Nederlands kletsen met een nieuwkomer. Als taalvrijwilliger zorg je ervoor dat nieuwkomers hun spreekvaardigheid oefenen en mee kunnen doen in de maatschappij. Kletsen om iemand te helpen de Nederlandse taal te leren of verbeteren is echt heel leuk!

Lees meer
CultuurWerksituatieLoopbaan

Video: Doorgroeien met het Ontwikkelbudget van Doorzaam

Wat kan het Ontwikkelbudget jouw uitzendkracht opleveren? In onze nieuwste video leggen we je uit wat het Ontwikkelbudget is en wat het voor uitzendkrachten Henny en Bibian heeft betekent! Bekijk de nieuwe video hier.

Lees meer
WerksituatieLoopbaan

De week van het lezen en schrijven

Volgende week is het de Week van lezen en schrijven. Een initiatief van de Stichting Lezen en Schrijven. Tijdens deze week besteden we extra aandacht aan laaggeletterden in Nederland.

Lees meer
WerksituatieLoopbaan

De 7 oorzaken van arbeidsongevallen op de werkvloer

Maak je je zorgen om de veiligheid van je personeel? Ongelukken zitten in een klein hoekje. En zijn vaak te voorkomen door preventief actie te ondernemen. Waar moet je als uitzender en opdrachtgever opletten als het gaat om de veiligheid op de werkvloer?

Lees meer
CultuurWerksituatie

Luister de gezamenlijke podcastreeks van Doorzaam en de NBBU over duurzame inzetbaarheid hier terug

Doorzaam en de NBBU hebben hun krachten gebundeld en hebben samen een podcastreeks gelanceerd: Duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten. De maandelijkse afleveringen bieden waardevolle inzichten over de vitaliteit, vaardigheid en veiligheid van uitzendkrachten.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Doorgeleidingsplicht: hoe zat het ook alweer?

Het bedrijf dat een uitzendkracht inhuurt (de opdrachtgever) moet ervoor zorgen dat de uitzendorganisatie voldoende informatie krijgt om de uitzendkracht goed voor te lichten en voor te bereiden op zijn nieuwe functie. Dit wordt geregeld via de Doorgeleidingsplicht. Hoe zat het ook alweer?

Lees meer
CultuurWerksituatie

Werkervaring omzetten in een Praktijkverklaring

Stel je voor: een uitzendkracht is tijdens zijn/haar loopbaan van de ene rol in de andere rol gerold en heeft veel werkervaring en kennis opgedaan, maar kan dit niet op papier (diploma) aantonen. Dat is zonde! Je zou wel graag de opgedane ervaring willen vastleggen zodat de uitzendkracht aan de (toekomstige)werkgever kan laten zien wat hij/zij allemaal in huis heeft. Hoe mooi is het dan dat je dit voor jouw uitzendkracht via een praktijkverklaring kan laten zien, zonder dat de uitzendkracht hiervoor weer terug naar school moet.  

Lees meer
WerksituatieLoopbaan

Doorzaam reikt Schilders Praktijkverklaring uit

Bij Doorzaam zien we graag dat uitzendkrachten zich blijven door ontwikkelen. Eén van de regelingen die we aanbieden is de Praktijkverklaring. Onze Femke Kooijman mocht samen met een paar erkende leerbedrijven op pad om de Praktijkverklaring uit te delen. Bekijk onze video hier!

Lees meer
WerksituatieLoopbaan

Agenda Dagtrainingen en Leerlijnen bekend.

In de herfst van 2024 organiseert Doorzaam weer nieuwe Leerlijnen en Dagtrainingen over duurzame inzetbaarheid (DI) en gesprekstechnieken. Speciaal voor intercedenten werkzaam in de uitzendbranche.

Lees meer
CultuurWerksituatie

Nieuwe video: Minder stress, meer energie

Bekijk onze nieuwe video over Minder stress, meer energie. Een traject speciaal voor uitzendkrachten die last hebben van stressklachten.

Lees meer
GezondheidWerksituatie