Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

Augustus nieuwe ronde Scholingsvouchers

In 2011 zijn we begonnen met ongeveer 300 scholingsvouchers aan uitzendkrachten te geven. Dit aantal is door onder andere het verbeteren van de administratieve processen en uiteraard de naamsbekendheid opgelopen tot een aantal van maar liefst het spectaculaire aantal van 2500!!

Lees meer
Loopbaan

Minister Koolmees noemt de DOORZAAM pilot mbo-praktijkverklaringen een regionaal succes.

Vandaag zijn de eerste 4 verklaringen uitgereikt aan uitzendkrachten van Randstad.

Lees meer
CultuurLoopbaan

Scholingsvouchers nu ook voor uitzendkrachten werkzaam in de bouwmaterialengroothandel.

De bekende opleidingsvouchers van Hibin Opleidingen zijn dit jaar ook beschikbaar voor uitzendkrachten. Dit is de eerste uitkomst van een samenwerking tussen Hibin Opleidingen en DOORZAAM op het gebied van opleidingen voor uitzendkrachten die werkzaam zijn in de groothandel in bouwmaterialen.

Lees meer
Loopbaan

Nomineer nu jouw TaalHeld

Ken jij iemand die zich op een bijzondere manier inzet voor een geletterd Nederland? Of een inspiratiebron voor jou en vele anderen? Welk samenwerkingsverband is uitermate effectief in de aanpak van laaggeletterdheid? Nomineer nu jouw TaalHeld 2019.

Lees meer
Loopbaan

Onderzoek laaggeletterdheid op de werkvloer

Stichting Lezen & Schrijven liet het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van Maastricht University onderzoek doen naar laaggeletterdheid op de werkvloer.

Lees meer
CultuurLoopbaan

Spoorboekje banenafspraak

Om werkgevers te helpen bij het in dienst nemen en houden van werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt, hebben Cedris en SBCM het ‘Spoorboekje banenafspraak’ samengesteld.

Lees meer
CultuurLoopbaan

Samen gaan we voor een geletterd Nederland!

Kom in actie voor een geletterde samenleving en organiseer tijdens de Week van de Alfabetisering een taal- of rekenactiviteit.

Lees meer
CultuurLoopbaan

Unieke samenwerking verbetert mobiliteit op de arbeidsmarkt door het flexibel inzetten van scholingsmiddelen

Om werkzoekenden en uitkeringsgerechtigden meer kansen te bieden op de arbeidsmarkt starten vier Opleidings- en Ontwikkelingsfondsen (O&O fondsen), UWV, de gemeente SittardGeleen namens de drie WSP’s en de Provincie samen een experiment. 

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Verslechterde werkomstandigheden bij flexwerkers

Oproep- en invalkrachten en uitzendkrachten hebben de laatste jaren te maken gekregen met verslechterde werkomstandigheden. Hun fysieke belasting is hoger dan bij vaste werknemers. Ze werken ook veel vaker in ploegendiensten en ze hebben minder te zeggen over hun werkzaamheden.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan