Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

De 1.02% afdracht van het feitelijk loon van de uitzendkracht

Werkgevers- en werknemersorganisaties in de uitzendbranche vinden het belangrijk dat uitzendkrachten opleidingen kunnen volgen.

Daarom is in zowel de ABU- als de NBBU-cao voor uitzendkrachten een Bestedingsverplichting vastgelegd. Hierdoor krijgen uitzendkrachten de kans om zich verder te kunnen ontwikkelen.

Allereerst willen we het liefst dat jullie zelf de 1.02% van het feitelijk loon van de uitzendkracht besteden aan de duurzame inzetbaarheid van de uitzendkracht. Wanneer je uitzendorganisatie niet voldoet aan de Bestedingsverplichting aan de eigen uitzendkrachten, dan moet je 1.02% afdragen aan Doorzaam.

Dit bedrag van de Bestedingsverplichting van de uitzendorganisaties besteden wij aan de duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten door diverse projecten en diensten waar je gebruik van kunt maken.


Let op: alle uitzendorganisaties die afdragen aan de SFU kunnen gratis van onze diensten gebruik maken. Het wil dus niet zeggen dat de SBV van jouw organisatie ook daadwerkelijk bij je eigen uitzendkrachten terecht komt. Wil je garantie dat die 1.02% bij je eigen uitzendkracht terecht komt maar weet je nog niet zo goed hoe je dit het beste kunt oppakken binnen je organisatie? Kijk dan eens naar onze Wegwijzer Starten met duurzame inzetbaarheid. Of meld je aan voor een van onze leerlijnen!