Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Omscholing, juist nu van belang!

Veel uitzendkrachten zijn hun baan verloren vanwege de coronacrisis. Sectoren als horeca, luchtvaart, bloementeelt enz. hebben massaal afscheid genomen van hun uitzendkrachten, terwijl er in andere sectoren juist een schrijnend tekort is.

Wij stellen Van werk naar werk vouchers ter waarde van €500 beschikbaar. Deze vouchers zijn voor uitzendkrachten die door de coronacrisis zonder werk zijn gekomen en de voucher kan ingezet worden voor een cursus, training maar ook voor training on the job, inwerkperiode of on-boarding bij de opdrachtgever of reguliere werkgever.

Een van de uitzendkrachten die nu wordt omgeschoold is Landry. Hij werkte bij KLM Cargo, bij de vrachtafhandeling op Schiphol. Daar kwam door de coronacrisis plotseling een eind aan. Hij was niet de enige uitzendkracht die zonder werk kwam te zitten. Landry wordt nu omgeschoold tot reachtruckopleiding, om in een distributiecentrum te gaan werken.

Het NOS journaal besteedde er op 20 april aandacht aan in het zes- en acht uur journaal. Dankzij de medewerking van Adecco, Blom opleidingen en twee uitzendkrachten Dylan en Landry die gebruik maken van de Van werk naar werk vouchers, is het een helder item geworden met ook onze directeur aan het woord: "Sinds de uitbraak van corona, en nadat duizenden uitzendkrachten hun baan verloren hebben, hebben we gezegd we moeten iets doen", zegt Adriana Stel.