Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Thuiswerken voor uitzenders

De coronamaatregelen duren nu al weken en hebben een grote impact op ons dagelijks leven. Van de een op de andere dag werk je in plaats van op kantoor vanuit huis.

De een vanaf de zolderkamer, de andere gewoon aan de keukentafel. Wij vroegen een aantal uitzenders hoe hun thuiswerkplek eruit ziet en hoe zij dit  thuiswerken ervaren.

Dit keer aan het woord: Kees Maas
Sr. Adviseur Opleiden & Contractantenbeheer
Technicum | USG People

Hoe ziet jouw (tijdelijke) werkplek er nu uit?
Mijn werkplek is sinds de coronacrisis vanuit huis. Aangezien ik al regelmatig vanuit huis werkzaam was heb ik een klein kantoor aan huis. Onze kinderen van 11, 13 en 15 waren vanwege het sluiten van de scholen ook thuis aan het werk en we hebben een extra ruimte ingericht, zodat zij ook thuis kunnen werken. Sinds vorige week ben ik ook weer op een aantal vestigingen gaan werken, waarbij de werkplekken zo zijn ingericht dat je op 1,5 meter afstand kunt werken. Was erg leuk om weer samen met collega’s te werken.

Om fit te blijven wandel, fiets of hardloop ik iedere dag minimaal een half uur.

Hoe houd je jouw team betrokken of word je betrokken bij het dagelijkse werk?
Via skype hebben we regelmatig vergaderingen en is er nu een dagelijkse standup met het team van opleiden en is er 2 x per week een standup met het MT van Technicum om gezamenlijk aan het roer te blijven staan en de gevolgen van het coronovirus te blijven volgen en zoveel mogelijk mensen aan het werk te houden en contact mee te houden.

Wat doen jullie voor uitzendkrachten die nu zonder werk zijn gekomen door de coronacrisis?
USG People waar Technicum onderdeel van uit maakt heeft ervoor gekozen om gebruik te maken van de NOW regeling, wat inhoudt dat onze medewerkers die door de gevolgen van het coronavirus hun werk zijn kwijt geraakt, dat we deze mensen op contract hebben gehouden t/m in ieder geval eind mei en ze gewoon doorbetalen en voor ze op zoek gaan naar een nieuwe werkplek binnen de techniek. Daarbij maken we gebruik van de Van werk naar werk voucher die beschikbaar is gesteld door DOORZAAM om nieuwe opdrachtgevers te bewegen om deze mensen aan een nieuwe opdracht te helpen.

Wat vind je het mooiste initiatief die je gehoord hebt/ aangegaan bent voor je uitzendkrachten?
Een groot aantal vaste vakkrachten van Technicum is zijn/ haar werkplek kwijtgeraakt. Veel medewerkers kunnen we gelukkig een nieuwe werkplek bieden, voor een aantal was dat op hele korte termijn helaas niet mogelijk. Het hoofdkantoor en alle kantoren/ vestigingen binnen USG People hebben we in de afgelopen weken coronaproof gemaakt, zodat we zover dit mogelijk is er ook weer collega’s op de vestigingen werkzaam kunnen zijn.

Om onze kantoren coronaproof te maken hebben de monteurs / techneuten deze kantoren bezocht en waar nodig de aanpassingen gedaan door het ophangen van plexiglas schermen en het aanpassen van de werkplekken. Mooi om op deze manier onze vakkrachten aan het werk te houden en hiervoor geen extern personeel in te zetten.

Daarnaast ben ik er trots op dat USG People ervoor gekozen heeft om onze vakkrachten op contract te houden en een nieuwe werkplek voor ze te vinden. Inmiddels zijn een groot aantal techneuten doorgeplaatst bij een andere klant.