Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Koningin Máxima in gesprek met opleidings- en ontwikkelingsfondsen

Koningin Máxima, lid van het Nederlands Comité voor ondernemerschap, heeft op 10 september jl. samen met SER-voorzitter Mariëtte Hamer een bezoek gebracht aan Doornbos Equipment in Rotterdam.

Koningin Máxima en Mariëtte Hamer spraken daar o.a. met de directeuren van de O&O fondsen voor de grafische sector en de installatiebranche over het functioneren van de fondsen en de bijdrage die zij leveren aan de (om) scholing van werknemers.

Tijdens dit werkbezoek stond de ondernemende arbeidsmarkt en de rol van O&O fondsen zoals DOORZAAM centraal. Het ging daarbij niet alleen om het belang van goed geschoolde werknemers, maar ook om de manier waarop werknemers uit een krimpsector kunnen doorstromen naar bedrijven met een tekort aan arbeidskrachten. En ook welke middelen daarbij ingezet kunnen worden. De Van werk naar werk voucher van DOORZAAM is daar een goed voorbeeld van.

DOORZAAM werkt samen met 30 andere O&O fondsen die gaan voor duurzame inzetbaarheid van hun werknemers. Het Comité en de SER beschouwen goed opgeleide werknemers en doorstroommogelijkheden als één van de kritische succesfactoren voor de arbeidsmarkt, zeker nu in corona tijd.

(fotorechten SER)