Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Financiële stresstest CPB

Financieel fit zijn en blijven is voor veel mensen een uitdaging. Zeker in deze tijd. Misschien ook wel voor jouw uitzendkracht. Minstens 75.000 huishoudens hebben binnen drie maanden in financiële problemen na inkomensverlies.

Dit blijkt uit een stresstest van het Centraal Planbureau (CPB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Deze stresstest gaat voorbij aan eventuele onverwachte uitgaven en kan dus voor veel huishoudens een onderschatting zijn. Om te voorkomen dat huishoudens snel in de problemen komen, is het van belang om ook jouw uitzendkrachten te stimuleren om financieel weerbaarder te worden door meer financiële reserves aan te houden. (BRON CPB)

Een flinke groep huishoudens komt na verlies van baan namelijk snel in de financiële problemen. Ruim 100.000 huishoudens kunnen na verlies van werk binnen een half jaar hun maandlasten niet meer dragen. 73.000 hebben die grens na hooguit drie maanden al bereikt. Tijd om in gesprek te gaan over geld. Om samen te werken aan een financieel gezonde werkvloer.

Maar hoe ga je dit lastige gesprek aan? Wij organiseren onder andere een webinar Het lastige gesprek, zo moeilijk is het niet (alleen nog wachtlijst, bij voldoende animo extra webinars)

Kijk ook eens naar ons traject Budgetcoaching. Wij stellen een individueel traject beschikbaar waar een uitzendkracht hulp kan inschakelen op het gebied van budgetcoaching. Deze persoonlijke hulp begint standaard met het in kaart brengen van de financiële situatie. Nadat de situatie goed in kaart is gebracht, wordt door de budgetcoach een voorstel op maat gedaan voor een eventueel vervolg.

Er zijn diverse handige websites waar je informatie kunt vinden en die heel handig zijn voor je uitzendrkacht:

Op deze website Wijzer in Geldzaken helpen ze je met financiële vragen waar je gedurende je leven tegenaan kunt lopen.

Overzicht landelijke toeslagen en fiscale en gemeentelijke tegemoetkomingen vind je op de website van het NIBUD.