Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Declareren scholingsvoucher

Heb jij een door ons goedgekeurde scholingsvoucher voor je uitzendkracht(en)? Let dan goed op!

Heb jij al om de tafel gezeten met je uitzendkracht om te bespreken welke opleiding geboekt moet worden? Denk er aan om de opleiding op tijd aan te vragen en de factuur tijdig te declareren bij ons.  De scholingsvoucher is na goedkeuring door DOORZAAM 4 maanden geldig*. Dit betekent dat in elk geval de factuur van de opleiding binnen die 4 maanden in het portal geüpload moet zijn.

Weten wanneer wij de scholingsvoucher hebben goedgekeurd? Dat vind je makkelijk terug in de DOORZAAM vergoedingenportal. Ga naar ‘overzicht’ en selecteer daar scholingsvouchers en het jaartal 2020. Bij declaratie einde zie je tot wanneer de scholingsvoucher geldig is en dus tot wanneer jij de factuur kunt declareren.

Om het je nog makkelijker te maken, hebben we de meest gestelde vragen over de scholingsvouchers(procedure) van afgelopen jaren voor jullie hieronder opgesomd. Let wel, dit zijn de meest gestelde vragen omtrent de declaratie van scholingsvouchers.

Ik moet een loonstrook aanleveren bij de declaratie, welke week lever ik aan?
Graag ontvangen we de loonstrook van week 37.

Moeten er gewerkte uren op staan?
Ja, bij voorkeur wel. Maar wanneer iemand in die week toevallig vrij had of ziek was, mogen die uren er ook op staan. Zolang we maar kunnen zien dat de uitzendkracht die week voor jullie actief was.

Mag de loonstrook ook ouder zijn?
Alleen wanneer het een werkzoekende uitzendkracht is.

Mag het een verzamelfactuur zijn, met meerdere deelnemers?
Ja dat mag, zolang we maar duidelijk kunnen zien welke deelnemer welke training heeft gevolgd. Dus de naam van de uitzendkracht moet op de factuur staan. Dit mogen dus meerdere uitzendkrachten zijn maar het moet voor ons duidelijk zijn welke uitzendkracht welke training heeft gevolgd.

Mag ik de factuur rechtstreeks naar DOORZAAM sturen?
Nee. De factuur moet via de vergoedingenportal gedeclareerd worden samen met het betaalbewijs en loonstrook (van week 37)

Klik hier voor een overzicht van alle meest gestelde vragen.

*De scholingsvoucher is vier maanden geldig. Mocht de lockdown voortduren of strenger worden, bepalen we we per keer naar de mogelijkheid om de geldigheid te verlengen.