Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Subsidie aanvragen voor aanpak laaggeletterheid

Tot en met 28 februari 2021 is het weer mogelijk om subsidie aan te vragen voor de aanpak van laaggeletterdheid.

Iedereen in Nederland moet de kans krijgen om mee te doen. Om te werken, een opleiding te volgen, te stemmen, en gezond door het leven te gaan. Om mee te kunnen doen heb je voldoende basisvaardigheden nodig. Daarom is in 2016 Tel mee met Taal in het leven geroepen.

Het programma Tel mee met Taal is een actieprogramma van de ministeries van OCW, BZK, SZW en VWS. Ze investeren elk jaar ruim 25 miljoen euro in verschillende projecten en activiteiten om laaggeletterdheid te helpen voorkomen én verminderen. 

Tel mee met Taal biedt jaarlijks subsidie voor activiteiten die zijn gericht op het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid. Dankzij de nieuwe subsidieregeling Tel mee met Taal, die loopt van 2021 tot 2024, kan dat ook komend jaar weer.

Wij organiseren een webinar voor uitzendorganisaties hoe je het beste op een begrijpelijke manier voor iedereen kunt communiceren. 

Niet iedereen is namelijk goed in begrijpelijk lezen en informatie verwerken en dan ook nog in actie komen. In het webinar 'Communiceren met en naar iedereen' neemt Gonneke Bennes je mee in hoe je dit kunt doen, zodat jouw communicatie voor alle medewerkers te begrijpen is. En dat is natuurlijk erg fijn voor die uitzendkracht die moeite heeft met taal. Er is nog plek, dus meld je snel aan!