Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Vitaliteit van je medewerkers in kaart brengen?

Als je als organisatie ervoor wilt zorgen dat uitzendkrachten aan de slag gaan met hun leefstijl, dan is het goed om eerst de vitaliteit in kaart te brengen. Maar waar begin je?

Het Periodiek Medisch Onderzoek (PMO) is een goed startpunt. Dit is een onderzoek op het gebied van gezondheid en werk. Hierin worden medische zaken meegenomen, en er is aandacht voor aspecten zoals werksfeer, stress en lichamelijke belasting. Geen organisatie is hetzelfde, dus een PMO is overal anders.

Belangrijk tegen corona
Juist tijdens de coronapandemie is de aandacht voor een gezonde leefstijl erg belangrijk. Door bijvoorbeeld gezonder te eten, meer te bewegen en voldoende te ontspannen kunnen mensen hun immuunsysteem versterken.

Er zijn verschillende redenen om het PMO aan te bieden. Allereerst vinden we dat gezondheid een groot goed is. We hopen dat iedereen gezond en fit blijft gedurende zijn/haar werkzame leven en natuurlijk ook na de pensionering. Ten tweede kunnen fitte en betrokken medewerkers het werk nu eenmaal beter en langer volhouden dan medewerkers die met gezondheidsklachten kampen. Dit geldt ook zeker voor uitzendkrachten.

Wij investeren daarom graag in de gezondheid van uitzendkrachten. Zowel in het kader van duurzame inzetbaarheid  (tot aan je pensioen het werk goed vol kunnen houden) als in het kader van vitaliteitsmanagement  (met zijn allen fit en energiek aan het werk zijn).

Voor wie
De gezondheidschecks zijn bedoeld voor uitzendkrachten in Fase A, B of Fase 1-2-3 en maximaal opleidingsniveau MBO4.

Kosten
De kosten voor deelname aan deze interventies worden volledig vergoed door DOORZAAM. Uiteraard wordt rekening gehouden met de privacy van de uitzendkrachten.

Aanmeldformulier en meer informatie vind je op de webpagina.