Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

De week van het geld

Tot en met 26 maart aanstaande is het de week van het geld. Een week gericht op het stimuleren van financiële vaardigheden voor kinderen en jongeren.

Dit jaar is de tiende editie en is het thema ‘Goed omgaan met geld is goud waard’.

Een mooi thema wat voor iedereen van belang is. Een goede financiële gezondheid is belangrijk voor iedereen. Soms is dit echter niet het geval en krijgt iemand te maken met loonbeslag of schulden. Bijna 62% van de werkgevers heeft wel eens te maken met werknemers met schulden. Dit zorgt op diverse manieren voor onrust bij de werknemer en kan een werkgever tot € 13.000 per jaar kosten (bij een fulltime baan met modaal salaris). Deze kosten zitten dan niet alleen in de verwerking van bijvoorbeeld het loonbeslag, maar ook in de afname van de productiviteit en toename van het ziekteverzuim.

Ga het gesprek aan met je uitzendkracht, ze zijn vaak opgelucht als ze ergens terecht kunnen met hun zorgen en daarbij geholpen worden.

Als werkgever is het soms de vraag wat je kan doen als een werknemer te maken heeft met schulden, of wat er kan gebeuren in de preventie. DOORZAAM, ABU en NBBU hebben daarom een jaarkalender gemaakt waarin per maand een onderwerp met betrekking tot financiële gezondheid wordt behandeld.

Het goede gesprek is goud waard. Niet alleen voor jou als werkgever, maar ook voor je uitzendkracht.