Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Waarom de Diplomaroute? Een ervaringsverhaal

Gert is in februari 2015 gestart bij Vrumona als medewerker logistiek via Adecco. Gert is gestart als uitzendkracht in de 3-ploegendienst bij Vrumona te Bunnik. Na een periode van 4 jaar deed bij Gert de gelegenheid zich het volgen van de opleiding logistiek medewerker MBO 2 BBL - de diplomaroute Logistiek Medewerker - voor via ROC Rivor.

De opleiding was 70% zelfstudie, 20% begeleiding en 10% examens.

Deze studie had als reden om uitzendkrachten een studie aan te bieden voor persoonlijke ontwikkeling en het vergroten van de arbeidsmogelijkheden binnen Vrumona.  Gert had zijn zinnen hierop gezet en had als doel om in vaste dienst te komen van Vrumona. Gert wist dat de kans op vaste dienst zonder een diploma nihil waren. Dit alles was de motivatie voor Gert te starten met de Diplomaroute.

In februari 2019 is Gert gestart met de opleiding en haar verschillende modules. Helaas bleek het zelf oppakken van de studie, met een gap van 21 jaar, lastiger dan gedacht. Het zorgen voor structuur, regelmaat en het inplannen van zelfstudie moment bleek lastiger dan gedacht. Dit zorgde ervoor dat Gert al na enkele maanden strandde met zijn studie. De frustraties namen de overhand en Gert wilde even niets meer weten over de studie etc.. Het zat er gewoon niet in volgens hem.

Na een klein half jaar begon het toch weer te kriebelen en dat kwam mede door de positieve drive van zijn collegae en leidinggevende(n). Gert wilde zijn studie weer oppakken. Maar hoe pak je een studie dan weer op, want het was natuurlijk al een keer gestrand?

Door enkele gesprekken met zijn collegae en leidinggevende(n) en de belofte van Gert om er alles aan te doen om deze studie af te ronden, werd er opnieuw contact gelegd met ROC Rivor door zijn praktijkbegeleider.

Vol goede moed en met de juiste motivatie pakte Gert zijn studie via de Diplomaroute weer op en was hij er zeker van om voor het einde van 2020 dit te hebben afgerond. Het was volgens Gert nu echt tijd voor de 1ste diploma in zijn leven. Tijdens het herpakken van zijn studie werd Gert zelfstandiger, meer zelfverzekerd en ontwikkelde hij zichzelf ook tot één van de praktijkopleiders logistiek binnen Vrumona.

Volgens Gert bleken de ,,denkbeeldige’’ drempels minder hoog dan gedacht, waardoor hij nog zelfverzekerder werd en mede hierdoor in november van 2020 klaar was met zijn theorie gedeelte. In januari van dit jaar slaagde Gert voor zijn  praktijkexamen en was hij klaar met zijn studie: MBO 2 in de pocket!

In februari van dit jaar ontving Gert zijn diploma en staat hij aan de vooravond van zijn carrière als logistiek medewerker bij Vrumona en is nu voornemens om niveau 3 te gaan volgen! Waarom Diplomaroute? Precies om dit voorbeeld, hoe mooi is het om je uitzendkracht de volgende stap te kunnen laten maken!

Denk jij dat de diplomaroute ook uitzendkrachten werkzaam voor jou van betekenis kan zijn? Er zijn drie diplomaroutes beschikbaar. In onderstaande downloads vind je de precieze informatie per diplomaroute terug:

Als je als uitzendorganisatie interesse hebt om één of meerdere uitzendkrachten aan te melden en daarbij de tegemoetkoming wil ontvangen van 100% per diplomaroute, neem dan contact met ons op via info@doorzaam.nl. Eén van de consultants zal dan contact met je opnemen en de procedure verder toelichten.