Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Het STAP-budget

Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal € 1.000 euro aanvragen voor scholing en ontwikkeling.

Mensen kunnen deze subsidie gebruiken voor een sterkere positie op de arbeidsmarkt. De subsidie heet STAP. Dit staat voor Stimulering ArbeidsmarktPositie. Met het STAP-budget krijg je als burger (als werkende of niet-werkende) een individueel leer- en ontwikkelbudget van maximaal €1.000,- (inclusief btw) dat je kunt gebruiken om jezelf verder te ontwikkelen en je inzetbaarheid op de arbeidsmarkt te vergroten.

Erkennen van eigen opleidingen:
Branches hebben goed zicht op welke scholingsactiviteiten relevant zijn voor de branche en daarom in aanmerking zouden moeten komen voor het STAP-budget. Om een onafhankelijk oordeel te kunnen garanderen is een gevolg hiervan dat uitsluitend scholingsactiviteiten aangeboden door derden in aanmerking komen voor deze categorie aan scholingsactiviteiten.

Scholingsactiviteiten die worden aangeboden door branche organisaties zelf komen helaas niet in aanmerking.

Op dit moment wordt er gewerkt aan de voorwaarden van toelating van nog andere keurmerken dan de vier categorieën die momenteel in aanmerking komen voor het STAP-budget. Naar verwachting zal het in de loop van 2022 ook voor andere keurmerken mogelijk worden om toegelaten te worden tot STAP. Hiermee neemt mogelijk het aantal keurmerken en daarmee de mogelijkheden voor toelating van scholingsactiviteiten die worden aangeboden door branche organisaties toe.

Meer informatie over het STAP-budget vind je op de website van de Rijksoverheid.